Skocz do zawartości

[szprychy] Jakie do 1.50zł szt.

zendel

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz do 1,50 zł/szt. to polecam DT Champion, naprawde porządne i bardzo wytrzymałe szprychy. Nie musisz wymieniać obręczy tylko musisz dobrać odpowiednią długość szprych, najlepiej zmierz długość starych szprych.

A jakie długości szprychy kupić. Nie wiem czy mam kupić szprychy krótsze i dłuższe, aby te krótsze założyć po stronie kasety? Czy ta różnicę mogę skorygować na nyplach?

na storne kasety sa krotsze a po drugiej dluzsze zazwyczaj o okolo 4mm z tego co pamietam na nyplach tego nie skorygujesz wez po jednej szprysze lewej i jednej prawej i idz z nimi do sklepu i kup takiej samej dlugosci!

PS.championy bez nypli sa po okolo 90gr wiec mozesz kupic do nich nypl aluminiowe DT po 50gr /szt :D ewentualnie to za 1,8 sa cieniowane 2-1,8-2 srebrne competitiony

Rozebrałem koło i porównałem starą piastę i nową. i jest różnica wielkości pomiedzy nimi (stara piasta była pod wolnobieg, a nowa jest pod kasetę). Nie wiem jaką dobrać wielkość szprych. Jest jakiś wzór żeby obliczyć długość szprych? Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...