zendel Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam chcę wymienić szprychy i nie wiem jakie mam kupić. Musze wymieniać obręcz? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Jeśli chcesz do 1,50 zł/szt. to polecam DT Champion, naprawde porządne i bardzo wytrzymałe szprychy. Nie musisz wymieniać obręczy tylko musisz dobrać odpowiednią długość szprych, najlepiej zmierz długość starych szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 A jakie długości szprychy kupić. Nie wiem czy mam kupić szprychy krótsze i dłuższe, aby te krótsze założyć po stronie kasety? Czy ta różnicę mogę skorygować na nyplach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 na storne kasety sa krotsze a po drugiej dluzsze zazwyczaj o okolo 4mm z tego co pamietam na nyplach tego nie skorygujesz wez po jednej szprysze lewej i jednej prawej i idz z nimi do sklepu i kup takiej samej dlugosci! PS.championy bez nypli sa po okolo 90gr wiec mozesz kupic do nich nypl aluminiowe DT po 50gr /szt ewentualnie to za 1,8 sa cieniowane 2-1,8-2 srebrne competitiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 . . . a co sądzicie o DT revolution i w jakiej cenie one mogą być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ale ja mam źle zacentrowane koło fabrycznie:) Wszystke szprychy są jednakowej długości. Podrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 a skad ty wiesz takie rzeczy ?? :028: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 revolutiony po 2,5 widzialem ostatnio a co do rownej dlugosci szprych to mozliwe ale w przypadku gdy mamy piaste pod tarcze ewentualnie ritchey robi piasty Zero i one z obreczami OCR zaplata sie na jednej dlugosci szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Pewnie masz piaste pod wolnobieg bo w nich prawdopodobnie (nie jestem pewien) po obu stronach sa szprychy jednakowej dlugosci, kolo jest symetryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 tez mialem kiedys kolo pod wolnobieg i nie bylo symetryczne i nie rozumiem dlaczego mialoby byc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Sorki że was wprowadziłem w błąd, kiedy zaplatałem z tatą nie zauważyłem że są szprychy są rożnej długości i zapletliśmy jak leci:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Rozebrałem koło i porównałem starą piastę i nową. i jest różnica wielkości pomiedzy nimi (stara piasta była pod wolnobieg, a nowa jest pod kasetę). Nie wiem jaką dobrać wielkość szprych. Jest jakiś wzór żeby obliczyć długość szprych? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 na www.dtswiss.comjest kalkulator jak znasz angileski to pomierzysz co trzeba i dobierzesz dlugosci bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A ja polecam klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zechu Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 A co wiecie o szprychach spoke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.