Skocz do zawartości

[przyczepka rowerowa] Przyczepka reklamowa - macie jakieś doświadczenia?

MikeSkywalker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wpadł mi do głowy pomysł żeby wyposażyć rower w jakąś przyczepkę reklamową. Nie będzie ona zarabiała na siebie tylko jeździła z Masą Krytyczną czy też reklamowała ją kilka dni przed. 

Jedyna jaką udało mi się znaleźć to reklamowa wersja Extrawheel - nie ukrywam że prawie 700 zł to dużo jak za ramę z rurek, kółko i montaż do ramy. 

Ponieważ w moim mieście takie przyczepki to zupełna abstrakcja może ktoś z większych miast np. stolicy spotkał się z tym tematem. 

Może da się kupić coś tańszego bądź lepiej zbudować własną konstrukcję? 

Napisano

Bierzesz starą ramę na kołach 24 (pełno można znaleźć na złomie). W miejscu sterów robisz przegub do sztycy Towjego roweru, wkładasz koło, do ramy tego roweru mocujesz reklamę i masz za grosze całą przyczepkę. Ja myślałem nawet na taką opcją, by zrobić sobie z takiej ramy przyczepkę jednokołową bagażową, bo z taką ramą można robić cuda.

Napisano

Hmm, na to nie wpadłem a pomysł jest całkiem niezły :)

Ciągle myślałem o kopii Extrawheela reklamowego ale przecież można coś na wzór tego zwykłego (czyli dużego koło) obudować z zewnątrz. 

Przemyślę sprawę, bo można to zrobić zarówno z ramy jak i koła ze sztywnym widelcem z przedłużoną sterówką przymocowaną do sztycy albo zacisku piasty.

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 6 Grudnia 2013 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 6 Grudnia 2013 - Brak powodu

Ja też o czymś takim myślałem. To by był niezły biznes.

Niestety własnie jak popatrzałem na ceny to mi się odwidziało.

• Mod Team
Napisano

Ja myślałem nawet na taką opcją, by zrobić sobie z takiej ramy przyczepkę jednokołową bagażową, bo z taką ramą można robić cuda.

Kundello - pomysł zacny, obawiałbym się jeno, że mocowanie do sztycy obciąży nadmiernie anorektyczne ramy. Może raczej mocowanie na bagażniku? 

Napisano

700 to bardzo duuzo i tyle ja bym nie dal, wolalbym pobawic sie w warsztacie. Rozwiazanie z rama ze zlomu mysle ze bedzie dobre, malo do roboty i niska cena. Mozna by srodek ciezkosci przenies na os przyczepki i nie obciazalo by tak wtedy ramy. Chyba ze cos bardziej hardkorowego np cos na 4 kolach i skrecanym dyszlu z swiatlami i migaczami z dynama :D 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...