michalMtBXcT Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witam .Zastanawiam się nad kupnem bidonu ,będzie to mój pierwszy bidon ,nie wiem jaki wybrać znalazłem parę bidonów ; co powiecie czy to dobre wybory czy polecicie coś innego do 20 zł ? -http://allegro.pl/bidon-kellys-kls-karoo-0-7l-4-kolory-rz-ow-i3734951447.html -http://www.######.pl/product-pol-5588-Bidon-Kellys-Sport-0-7-l-srebrno-czerwony.html -http://allegro.pl/bidon-rowerowy-kross-flow-k100-bialy-750ml-i3760853206.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o bidony do 20 zł to za wiele się nie będą różnić. Za 20 parę zł można kupić isostar z bidonem lub na allegro sam bidon za chyba 6 zł bez przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Isostar lubi cieknąć. Ja to załatwiłem wycięciem uszczelki z zużytej dętki ale nie każdy musi chcieć. Bidony które podlinkowałeś to tzw. tenisowe - nie mają klapki więc całe błoto i pył z kół ląduje na ustniku. Najlepsze będą konstrukcje z pokrywką i tym ustnikiem zamiast zwykłego otworu. W tej cenie to wszystko będzie podobne. Kolega chwalił taki http://gentle-man.pl/images/produkty/produkt1346851057408_20120905152105887.jpg ale gdzie go kupić to nie wiem, niemniej jednak rozglądał bym się za podobną konstrukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Ja użytkuje od jakiegos czasu litrowych enervitów , są spoko i nie śmierdzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 W sumie jak dla mnie bidon musi przede wszystkim nie cieknąć, niema nic bardziej wkurzającego jak zmywania klejących zacieków z ramy. Dobrze jeśli ma silikonowy ustnik a nie plastik oraz jeśli nie jest twardy bo łatwo go ścisnąć, jak człowiek jest zmęczony to docenia ten fakt. Nie ma chyba sensu wydawać tu zbyt dużych kwot w aluminiowe cuda bo bidony lubią wypaść z koszyka i się zgubić, poza tym po czasie niszczą się od częstego wkładania i wyciągania, wtedy po prostu lepiej wymienić na świeży za te 10-20zł i zapomnieć o sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Ja polecam produkty Camelbak Podium(lub droższa wersja termiczna Camelbak Podium Chill) jedne z lepszych produktów jakich miałem możliwość używać. - nie ciekni nawet po odwróceniu do góry dnem - dodatkowo zabezpieczany motylkiem na zakrętce pod ustnikiem - brak nieprzyjemnych zapachów - łatwość mycia dzięki dużemu otworowi pod nakrętką - ustnik silikonowy rozbieralny dla dokładnego mycia(wystpuje również jako część zamienna) - można pić nie dotykając ustnika ustami,tylko przybliżyć bidon i ścisnąć lub Camelbak Performance o innej budowie nakrętki i ustnika Używałem; Elite Isothermic Nanogelite - zepsułem zawór w nakrętce ciągnąc zębami by go odbezpieczyć,po dłuszym leżakowaniu wydalał nieprzyjemną woń, Isostar - nieszczelny(ciekł pod nakrętką),nieprzyjemna woń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Osobiście odradzam bidony Kellys. Lubią cieknąć.Dobrym, z mojego punktu widzenia wyborem jest bidon http://www.ceneo.pl/24957981 . Posiada system, który sprawia, że mimo iż bidon jest otwarty (można pić) to nie nie wycieka. Polecam!PozdrawiamTomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Ja używam elite nanoglide. Fajny bo trzyma temperaturę dość dobrze. W lecie chłodek a teraz nieco cieplejsze płyny. Minus to 500ml a od niedawna pojawiły się 750ml. Trochę mało na ostrzejszą jazdę. Nie ma przykrywki ale to mi jakoś mocno nie przeszkadzało. Nie trąca plastikiem jak tańsze bidony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Któryś model ELITE CORSA, ale w wersji MTB = z wieczkiem ochraniającym ustnik przed błotem, kurzem, itp Osobiście mogę polecić model Scalatore, grafika pstrokata + plastik matowy = nie widać rys, w przeciwieństwie do modelu Hygene, który szybko stal się matowy zwłaszcza przy denku. Corsa występuje w 3 wersjach pojemnościowych 550, 750 i 1000 ml, więc można wybrać coś dla siebie. Gdybyś wybierał model "CocaCola" nie bierz czarnego, bo latem będziesz miał "zupę" nie napój. Jak chcesz się trochę uniezależnić od temp. otoczenia to można wypróbować model Iceberg. Do tego koszyk ELITE Custom Race i bidon nie wypadnie nawet przy DH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Do tego koszyk ELITE Custom Race i bidon nie wypadnie nawet przy DH. Ja w zjazdówce nie mam w ramie otworów do mocowania, ale pewnie w innych są A wracając do bidonów, z tych droższych faktycznie napoje "nie trącają plastikiem" jak z Isostara? Może faktycznie przekonał bym się do jakiegoś droższego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Pewnie taka zasada jest. Moje Elite nic nie śmierdzą, podobnie Kellys, a promocyjne bidony Powerade pod tym względem pochlebnych opinii nie zbierają.Inna sprawa, że na te dolegliwości podobno wystarcza wsypanie kawy na wnętrza na jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Z kawą to też raczej nie najlepszy pomysł. Wszytko będzie trącić kawą. Soda oczyszczona pomaga, fakt że bidon typu powerade szubko wchłania zapachy/smaki. Trzy razy wlanie tego samego smaku i już zostaje z nami na dłużej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.