MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witajcie, ostatnio zauważyłem, że mój epicon przy pracy syczy, prawdopodobnie dźwięk wydobywa się ze strony gdzie jest blokada.. Sęk w tym, że ciśnienia nie ubywa a syczenia wcześniej nie było. Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Może masz ustawione większe tłumienie powrotu lub masz blokadę nie wyłączoną do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 jak jest mocno skręcone tłumienei powrotu to taki dzwięk sie pojawia ponieważ olej przeciska się przez małe dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Tłumienie mam minimalne, a co do blokady to jak zdejme tą zaślepke i ręcznie przekręce te kółko zębate na maksymalne otwarcie to nic się nie zmienia.Wiem jak brzmi tłumienie, na pewno to nie jest to. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez MsRIFU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jest już niska temperatura, możliwe, że olej zgęstniał.Czujesz, że jest lekko tępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Chodzi ociężale jak wyjde z domu ze względu na temperature, to chyba normalne w takich amorach.. Ale w domu jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 U mnie jak jest zimno, to właśnie amor milknie. Jak jest ciepło, to tłumik syczy cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Skoro ruch pokrętłem blokady nie zmienia pracy tłumika, tj. nie blokuje i odblokowuje widelca, tłumik jest uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Nie, nie, nie Nie zrozumiałeś, blokada chodzi prawidłowo, chodziło o to czy czasem blokada nie jest na wpół domknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundello Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Powietrze z prawej lagi może też przechodzić przez szczeline pod pokrętłem. Czasem warto dokręcić taką nakrętkę, która trzyma tłumik przy korku (u mnie w nowym była niezbyt dobrze przykręcona). Bo tam właśnie nie ma żadnej uszczelki. Olej który jest w oryginale w tłumiku, jest do kitu Warto go zmienić na Motorexa 2,5 lub 5W. Amorek od razu odżywa zimą i działa tak samo jak latem. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez kundello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Tak, to właśnie było te pokrętło ! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi