MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Witajcie, ostatnio zauważyłem, że mój epicon przy pracy syczy, prawdopodobnie dźwięk wydobywa się ze strony gdzie jest blokada.. Sęk w tym, że ciśnienia nie ubywa a syczenia wcześniej nie było. Co to może być ? Cytuj
MokryxD Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Może masz ustawione większe tłumienie powrotu lub masz blokadę nie wyłączoną do końca. Cytuj
czyzu6491 Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 jak jest mocno skręcone tłumienei powrotu to taki dzwięk sie pojawia ponieważ olej przeciska się przez małe dziurki Cytuj
MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Tłumienie mam minimalne, a co do blokady to jak zdejme tą zaślepke i ręcznie przekręce te kółko zębate na maksymalne otwarcie to nic się nie zmienia.Wiem jak brzmi tłumienie, na pewno to nie jest to. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez MsRIFU Cytuj
Rybka33 Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Jest już niska temperatura, możliwe, że olej zgęstniał.Czujesz, że jest lekko tępy? Cytuj
MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 Chodzi ociężale jak wyjde z domu ze względu na temperature, to chyba normalne w takich amorach.. Ale w domu jest to samo Cytuj
crupez Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 U mnie jak jest zimno, to właśnie amor milknie. Jak jest ciepło, to tłumik syczy cały czas Cytuj
Fenthin Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Skoro ruch pokrętłem blokady nie zmienia pracy tłumika, tj. nie blokuje i odblokowuje widelca, tłumik jest uszkodzony. Cytuj
MsRIFU Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 Nie, nie, nie Nie zrozumiałeś, blokada chodzi prawidłowo, chodziło o to czy czasem blokada nie jest na wpół domknięta. Cytuj
kundello Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Powietrze z prawej lagi może też przechodzić przez szczeline pod pokrętłem. Czasem warto dokręcić taką nakrętkę, która trzyma tłumik przy korku (u mnie w nowym była niezbyt dobrze przykręcona). Bo tam właśnie nie ma żadnej uszczelki. Olej który jest w oryginale w tłumiku, jest do kitu Warto go zmienić na Motorexa 2,5 lub 5W. Amorek od razu odżywa zimą i działa tak samo jak latem. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez kundello Cytuj
MsRIFU Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Napisano 5 Grudnia 2013 Tak, to właśnie było te pokrętło ! Dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi