Skocz do zawartości

[Opony]Geax Barro race 26x2.0 opinie

fazo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam okazję zakupić komplet opon geax barro race 26x2.0 w wersji zwijanej 380g.Jestem lekkim zawodnikiem (60kg) Chce jeździć na nich tylko wyścigi w sezonie typu mazovia.Poprzedni sezon jeździłem na mezcalach 26x1.9 i podobały mi się one,a myśle że z tymi barro race będzie podobnie.Jeżdzę agresywnie i walcze o czołowe lokaty,więc oczekuję od nich dobrego przyśpieszenia i także jako takiej przyczepności na wilgotnym podłożu.Jeździł ktoś na nich? Jakieś opinie?Proszę o podzielenie się nimi.

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Posiadam je na przodzie w wersji UST i o szerokości 2.1.

Jednak w moim odczuciu fajnie jest na piachu, błotnym terenie, kamieniach, ale na suchym ubitym terenie trochę słabiej w porównaniu do RaceKinga, natomiast na asfalcie i jeszcze mokrym to już w ogóle ciekawie.

Napisano

A mam właśnie jeszcze pytanie na temat opon continental race king 26x2.0 w wersji supersonic.Warto płacić tyle kasy za nie?

Napisano

Jak już to wersja 2.2 SuperSonic i zdecydowanie warto. W porównaniu do drutowe wersji jest inna guma, lepsza trakcja, lepsza amortyzacja, jest szersza mimo niby tego samego rozmiaru no i do tego dochodzi waga ;)

Napisano

A mam właśnie jeszcze pytanie na temat opon continental race king 26x2.0 w wersji supersonic.Warto płacić tyle kasy za nie?

Moim zdaniem to najlepsza uniwersalna opona ale nie w wersji drutowej. Jak możesz się szarpnąć z kasą to bez dwóch zdań warto i to bardzo. A rozmiar to sprawa indywidualna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...