Skocz do zawartości

[piasta]ZTR 3,30

lisek850

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam kół do 29er i zauważyłem że dużo kół złożonych jest właśnie na piastach ZTR 3,30. Czy może ktoś coś wiecej o nich powiedzieć?jak sie sprawują?Czy są ogólnie godne uwagi i czy warto w nie zainwestować?

Napisano

Miałem koła na nich zbudowane co prawda w wersji Ti ale "jedyna" różnica to oś z innego materiału, a co za tym idzie waga. Piasta lekka, dobrze wykonana, zapadki nie przepuszczały, dźwięk dosć głośny, porównywalny z 240 ale bardziej metaliczny jakby. Bębenek jak wiadomo alu ale naprawdę miękki i zszywki to raczej konieczność, bo tu "prawie" udało mi się jedną zębatke okręcić. Moim zdaniem jest to jednak piasta "race day only". Lekka, bo po prostu delikatna i tyranie w błocie szybko ją zabije. Alternatywą jest oklepana 240 albo Soul Kozak, której dźwięk bębenka po prostu miażdży - traktory ciszej pracują :)     

• Mod Team
Napisano

Miałem te piasty na przeglądzie u siebie, ogólnie żaden szał od poziom novateca 712, potwierdzam że bębenek jest miękki bo miał głębokie nacięcia, uszczelnienie też takie sobie bo musiałem wymienić łożyska po sezonie. Jakoś nie widzę szczególnie powodów aby pałać chęcią ich posiadania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...