knocker Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Kupiłem hamulce SLX BR-M675 i nie wiem jakie tarcze na center lock dobrać do nich pod mój styl jazdy. Moja waga to 65kg myślę, że wystarczą mi obie tarcze w rozmiarze 160mm. Jeżdżę głownie po Wielkopolsce ale chciałbym wybrać się od czasu do czasu w Sudety v-ki tam nie dawały rady. Zależy mi na niskiej wadze bo odchudzam rower pod kątem maratonów XC. Zastanawiam się pomiędzy 3 modelami: SLX SM-RT67 - waga 141gram - cena około 70zł XT SM-RT79 - waga 136gram - cena około 115zł XT SM-RT81 - waga 128gram - cena około 130zł Różnica w wadze pomiędzy SM-RT67 a SM-RT79 jest naprawdę niewielka a cenowo jest to już niezły przeskok. W wyglądzie chyba się zbytnio niczym nie różnią. Czy warto dopłacać do technologii Ice tech w SM-RT81? Jest to różnica 15zł na sztuce więc to nie jest aż tak dużo. Shimano sporo ma tych tarcz, opinii w necie jak na lekarstwo i od tego wszystkiego już mam kilka nocy nieprzespanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 witam, możesz kupić poniższe SLX ICE-TECH. Osobiście mam je w rowerze i dają radę, klocki założyłem XTR M06 http://www.cyklotur.com/czesci/hamulce-rowerowe/tarczowe/tarcze/p,tarcza-hamulcowa-slx-sm-rt67-shimano,45947.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knocker Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Kupiłem te SLX SM-RT67 waga realna z nakrętką centerlock to 150 gram więc sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.