Arxas Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Ostatnio mi składali koło w rowerowym (IM-Motion) na Pilczyckiej i całkiem zgrabnie wyszło - dobrze naciągnięte i wycentrowane - jestem zadowolony.
TFQ8 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Napisano 3 Grudnia 2013 Dzięki za informację. Mam jeszcze takie pytanie czy aluminiowy bębenek w piascie Novatec 712SB będzie dobrze działał ze zwykłą kasetą ( sram PG950). Czy ta kaseta nie zajedzie bębenka zbyt szybko i czy ten bębenek mozna wymienić na stalowy ?
starosta Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Zamówiłem koła u 'krajeksyn' z Wrocławia - strona domowa do wygoglania. Będą za jakieś 2 tygodnie więc wtedy mogę zdać realcję Myślę, że możesz się poradzić jeśli chodzi o bębenek właśnie u niego.. Serwis velotech.pl prowadzony przez znanego z innego forum Spike wprawdzie jest z Krakowa, ale o bęben również doradzi, a i kółka złoży i wyśle.
GhOsTwrc Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Dzięki za informację. Mam jeszcze takie pytanie czy aluminiowy bębenek w piascie Novatec 712SB będzie dobrze działał ze zwykłą kasetą ( sram PG950). Czy ta kaseta nie zajedzie bębenka zbyt szybko i czy ten bębenek mozna wymienić na stalowy ? Koła polecam w Sport Profit złożyc . Serosant robi dobry zaplot , nie wymagaja czestego centrowania i maja dobra sztywność oczywiście zalezy od obręczy i szprych. Jak sie namyslisz daj znac moze zalatwi sie jakis rabat na tę robote/czesci Polecam DT Champion zadnych problemow. Kasa bez alu bębenka zniszczy go szybko , bębenki 712 są z miekkiego materiału. Musisz pomyslec o piascie ze stalowym bebenkiem lub inwestowac w XT (slx mniej zębatek na pająku= większe zniszczenia
TFQ8 Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Napisano 5 Grudnia 2013 Chyba użyje swoich starych obręczy mavic xm 317 do tego szprychy dt revo-przód dt comp tył nyple...? piasty novatec 711/712 i wymiana kasety na lepszą, ale jeszcze się zastanawiam. GhOs.. dzięki za pomoc jak się namyślę to może dam znać , na razie nie spieszy mi się. Jak ktoś miałby inne propozycje to chętnie rozważę. Moja waga 80kg, jazda głównie po górach , kilka maratonów w ciągu roku, koła 26 cali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.