ABocian Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Witam wszystkich serdecznie. Mam juz starego jubilata i górala z marketu. Jeżdżę nimi na wsi do sklepu po bułki, czasami do pracy (5km w jedną stronę). Gwiazdka idzie może Mikołaj uzbierałby na cos takiego: http://allegro.pl/ladny-rower-kolarzowka-torino-27-i3741769441.html Szukam czegoś do 300zł. Czy warto to to kupić? Jeździłbym nim po bułki, czasem do pracy (Warszawa, cały czas jest ścieżka rowerowa). Myślę też o dalszych wycieczkach u mnie na wsi, ale pewnie na planach się skończy. Adam
zoomek Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Za 27 300 zł, to już można coś lepszego znaleźć ;-) A poważnie - po prostu stary rower miejsko-turystyczno-szosowy. Wygląda raczej ok, chociaż inwestycji i tak nie unikniesz (dziura w siodełku, linki i napęd najprawdopodobniej do wymiany). Pewnie waga wyjdzie w okolicach 15-16 kg. Cudów się nie spodziewaj, Tour de Pologne na tym nie wygrasz. Będzie trochę wygodniej wybrać się w dłuższą trasę (tylko po asfalcie) niż na jubilacie czy marketowym góralu.
Marek906 Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Tak jak piszę zoomek inwestycji nie unikniesz w rowerze do 300zł. Za tą kase wydaje się ok. Ja kupiłbym cos takiego http://allegro.pl/rower-szosowy-kolarzowka-i3750918835.html bardziej scigacza niż turystyk.
dovectra Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 ja miałem tą ramę, oczywiście cały osprzęt był budżetowy, waga ok 14,5 kg ale ładnie to to jeździło, geometria turystyczna , wygodna. Ale rama dosyć ciężka ze zwykłych rur, trochę słabo tłumiła drgania. Moim zdaniem za 200 zł można brać ale 300 to nie okazja. Jak chcesz mam szosę z prostą kierą rama 52 cm (trooszkę za mała). Aluminium około 11 kg. O taka http://www.centurion.dk/cykler/herrecykler/basic/basic-free-8g.aspx tylko starszy model, granatowy. Śmiga na podstawowej grupie szosowej sh 2300 Do miasta i na wycieczki jak najbardziej. Jak by co to pisz
LUTY123 Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Więc ja też się zareklamuje i podsunę rowerek jaki ja mam na sprzedaż akurat za takę kwotę czyli 300zł + przesyłka jednak dla formułowiczów cena okazyjna czyli 300zł z przesyłka ale to już po mega upustach gdyż same opony warte są pół tego roweru. http://tablica.pl/oferta/piekny-wloski-klasyk-naprawde-warto-nowe-opony-ID42zVx.html a rower naprawdę wart swej ceny i wygodny jest
ABocian Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Napisano 3 Grudnia 2013 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odzewu Inwestycje biorę pod uwagę, byłoby fajnie, gdybym mógł chociaż kilka razy się przejechać zanim coś wymienię, żeby Mikołaj się nie zdziwił, że to co wydał to dopiero połowa prezentu. Czy części do takiego roweru da się bez problemu kupić? Czy nie są jakieś strasznie drogie w porównaniu np. z góralem? A ciężki jest faktycznie, nie spodziewałem się, że aż tak. Dziękuję też bardzo za propozycje innych rowerów. Ten co proponujesz Marek wygląda całkiem fajnie, chociaż nie wiem czy nie lepszy dla mnie turystyczny niż wyścigowy. Pod Twoim linkiem, Radek wyskoczył piękny rower, jednak rozumiem, że jest dużo droższy niż moja cena? Mógłbyś Paweł napisać coś więcej o swoim rowerze? Może wymiary, dokładny rozmiar opon, czy może jeszcze coś? Głupio zapomniałem napisać, a to chyba ważne. Mam 193cm wzrostu, ważę 110 kg, może to coś zmienia. I jeszcze miałbym jedno pytanie. Przy tym rowerze z mojego linka hamulce mają dodatkowe "klamerki" do hamowania w pozycji wyprostowanej. Ponieważ będę chyba głownie tak jeździł, czy to by się nie przydało? Czy to zbędny bajer? Czy można sobie później wymienić? Adam
dovectra Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 jak masz 193 cm to ramę musisz ramę 60 -62 cm. a jak 110 kg to i koła porządne, mocne Co do klamek tych dodatkowych to bardzo dobry patent, patrz rowery przełajowe nie stety mój rowerek ma ramę 52 cm - jest za mała na Ciebie. To rozmiar na 170 cm -+ 5 cm. a oddał bym za 600-700 zł.
LUTY123 Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Więc tak powiem że rozmiaru mojego roweru nie znam szczerze, ale wydaje mis się że ten rower byłby w miarę tzn no ja mam 189cm i raczej normalnie na nim wyglądam co do opon opony i dętki są nowe kupowane przez mojego wujka we Francji (dętki 20€/szt)opony nie wiem ale na polskie wyszło coś chyba około 150zł. OPONY SĄ NOWE (przejechały morze 100m )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.