gremson Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Planuje podpiąć do trenażera rower z tylnym kołem z osią 10mm na nakrętki. Tacx sprzedaje idealne rozwiązanie dla mnie, nakrętki M10 Nakrętki tacxa mają tylko jedną wadę kosztują 65zł! Tańszym rozwiązaniem, które rozważam jest zakup zacisku tacxa (20zł) i przegwintowanie wewnętrznego gwintu z 5mm na 10mm: Przychodzi mi jeszcze do głowy zespawanie nakrętki M10 z walcem o średnicy 17mm (tyle ~ ma część która wchodzi do trenażera). Ma ktoś jakieś inne budżetowe rozwiązania, bo 65+wysyłka za dwie nakrętki to skandal. Pozdr
Rulez Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Czy to nie wychodzi korzystniej ? : http://narowery.pl/pl/c/Nakretki-na-os-piasty/177
gremson Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Rulez rozwiązanie dobre, tylko i tak sprowadza się do wizyty u tokarza i scieńczenia walca (musi mieć jak pisałem ok 17mm średnicy) tak aby pasował do slotów w trenażerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.