Skocz do zawartości

[rower] cannondale hurtownia

dominik28382

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli nie zamówisz ilości hurtowych to nie masz co liczyć na ceny hurtowe. Hurtowni, które sprzedają detalicznie po cenach hurtowych jest jak na lekarstwo. Nie opłaca się sprzedawać pojedynczych sztuk w niższych cenach także nie ma co na to liczyć.

Napisano

Witam mam pytanie gdzie w Europie mogę znaleźć hurtownię cannondale ,aby ominąć marżę detaliczną lub sklep z używanymi rowerami cannondale ?

A powiedz mi jaki interes ma hurtownia w sprzedaży Tobie roweru w cenie hurtowej?

Jeśli będzie sklep przy niej to ceny będą cenami takimi jak sugerowane ceny detaliczne. 

W ten sposób ustawi się kolejka długości kilometrów do zakupu a skutek będzie taki że sklepy zerwą z taką instytucją współpracę.

Nawet jeśli będziesz prowadził działalność gospodarczą i sprzedawał rowery to dobra firma może się zastanawiać czy z Tobą współpracować.

Napisano

Może inaczej. Hurtownia to nie miejsce, gdzie ceny są hurtowe, tylko miejsce, gdzie robi się hurtowe zakupy. Zamówisz sobie 200, 500 czy 1000 rowerów, dostaniesz dobrą cenę. Będziesz chciał jeden, wyrzucą Cię zwyczajnie za drzwi i co najwyżej pocałujesz klamkę

Napisano

a nie lepiej ponegocjować cenę w sklepie?sztuki na pewno Ci w hurtowni nie sprzedadzą,jak już to po cenie katalogowej,ewentualnie odeślą do dilera,który znajduję się w Twojej okolicy

Napisano

Tak już ok miałem wątpliwość bo hurtownia sprzedając detalowi i tak nalicza marżę ale hurtową ,więc teoretycznie czy sprzedaje detaliście czy konsumentowi to wszystko jedno ,ale tylko w teorii ,bo myślę że sprzedając od razu konsumentowi nalicza marżę tylko większą ,lecz wydaje się że nie na tyle dużą żeby była ona równa z detaliczną ,więc i tak myślę że kupując od hurtowni uda sie coś zaoszczędzić .Targować owszem można tym bardziej że już po sezonie ,ale chce się zorientować czy jest różnica kupujac od hurtowni i od detalu. Gdybym prowadził działalnośc to myślę że nie ulega wątpliwości że sprzedali by taniej jeszcze kilka sztuk + jeśli VAt owiec to mam zwrot podatku VAT z urzędu ,tylko tak naprawdę żeby podatek zwrócili muszę udokumentować sprzedaż ,więc i tak lipa  .Może coś się uda wyrwać taniej ,liczę też na używane sztuki z 2013 r ,może macie jakieś osoby co sprowadzą lub maja np rz xlr 2 który np niespasował i chcą się pozbyć ?

Napisano

dziękuję za liczne odpowiedzi interesują mnie roczniki 2013 ze względu na nowego leftiego podobno lepszego ze wzg na serwis i lepiej uszczelnionego .Używane wchodzą w rachubę jak najbardziej ,najlepiej xlr 2 .Co do hurtownika odpisał pan z hurtowni i rower rz120 xlr2 z 2012 jest wyceniony na 2400 $ co przy teraźniejszym kursie daje jakoś 7500 ,z przesyłką i innymi kosztami zwiazanymi z przeliczeniem waluty wyniesie około 7800 zł .Nie targowałem bo poprosiłem o tegoroczny model ,ale jeśli ubiegłoroczny kosztuje niemal tyle co w Polskich detalach to nie spodziewam się oszczędności .

Napisano

Czy nowszy lefty jest lepszy ? Tu nie ma takiej jednoznacznej odpowiedzi. Fakt zerowanie łożysk uproszczone do minimum, lepiej uszczelniony ale i cieższy a stary... pracował lepiej. W 2013 trzeba od zaru wyciągać tuleje 60 mm. odpowiadającą za progresje skoku która jest nazbyt duża. 2013 to był chyba model testowy bo podobno w 2014 ten "tuning" ma być przeprowadzany już fabrycznie. Co do tej "hurtowni" to skoro się pojawia cena w dolarach to też można zapomnieć o gwarancji, a co ciekawe zakup i w bliskich Niemczech też wyklucza egzekwowanie gwarancji w Polsce - niestety. Pozostają Czechy i inne kraje od nas na wschód. Aczkolwiek przy rabatach 30% można już darować sobie szukanie gdzie indziej bo róznica finalnie będzie praktycznie żadna a w razie problemów ta zaoszczędzona kwota może się odbić czkawką. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...