KMtown Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Mam pytanie odnośnie piast novatec. Czy opłaca się kupić piasty: -NT-D882SB AQ 10 -NT-DH41SB QR20 I czy piasta NT-D882SB AQ 10 będzie pasować do ramy dartmoor hornet 2013?
maciej1988 Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Pasować będzie na pewno do tej ramy - szerokość jest 135 mm.
pistak23 Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Wypowiem sie co do jakości piast novatec D811 i D812 przednia spoko. Nic się nie dzieje. Z tyłem tak samo. Novatec mógłby dopracować kąt łapania zapadek. Dla mnie trochę za mały. Shimano SLX ma większy. (szybciej łapie) jakość uszczelnienia mega. Nie raz błoto zachodziła wszędzie Tylko nie do piast. "Nakładka" przykrywająca łożyska ma uszczelkę, o-ring wiec nic się do łozyska nie dostanie. nie ma opcji. Za tą cene nie ma chyba lepszych piast. Kręcą się zdecydowanie lżej niż piasty w mavic ksyrium equipe.
grzechu2410 Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Mam te piasty , do przedniej nie zaglądałem w ogóle od założenia czyli jakieś 4 tyś km . Tylna odrazu po kupnie rozebrana ponieważ słabo łapała , powodem był smar na zapadkach , po wyczyszczeniu i ponownym nasmarowaniu wszystko śmiga aż miło , co 1,5 ty km czyszczę zapadki i nakładam na nie kilka kropli oleju . co do wykonania obu piast wg . mnie na bardzo wysokim poziomie jak za ta cenę nie ma się czego czepiać .
Seba4 Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Posiadam Novateca DH41 QR20. Jak dla mnie bardzo dobra piasta Jak na oś 20mm jest dość tania przez co się skusiłem. Jedyne rzecz do której mógłbym mieć zastrzeżenia to uszczelnienia ale poza tym jest OK. Podepnę się trochę. Mógłby ktoś się wypowiedzieć o piaście Novatec 362sb z osią 10mm ? Z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.