szaler Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Hejka Chcę zmienić tylną przerzutkę i manetki na sram x9. Jeśli chodzi o tył to nie ma problemu ale... Z przodu mam Shimano Alivio M431 czy będzie to jakoś chodziło z manetkami sram x9? Starałem się wyszukać jakieś konkretne informacje jednak jeśli chodzi o przód to nic nie znalazłem. Z góry dzięki za pomoc.
biegacz1 Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Przednie przerzutki Shimano działają z manetkami Srama.
szaler Napisano 30 Listopada 2013 Autor Napisano 30 Listopada 2013 Kurde dzięki za ekspresową odpowiedź
stefan2810 Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Wszystko będzie działać. Przednie przerzutki Shimano współgrają z manetkami Sram, gorzej z tyłem. Tył musi być od jednego producenta. Przerzutka Sram + manetki Sram. Łańcuch i kaseta już może być Shimano.
mklos1 Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Przerzutki tylne SRAM pracują w systemie 1:1, więc nie zagra z manetką Shimano (chyba że manetka DynaSys). http://www.sram.com/sram/mountain/technologies/1..1
szaler Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc. Tył mam opanowany:) Będzie sram + sram z kasetą shimano przynajmniej na razie. Mam okazję w dobrej cenie kupić nowe manetki x9, tył x9 też jakoś mnie mocno nie zaboli. Przednią też pewnie zmienię ale to za jakiś czas.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.