vitesse Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Szuakam w sensownej cenie narzynek czy tam gwintownikow zewnetrznych do rur calowych i OS ktos widzial tanio?
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2013 Jako że to nie jest jakoś specjalnie popularny gwint, i stosuje sie go chyba tylko w rowerach ... taka narzynka nie będzie ani tania ani łatwo dostępna. Do porównania narzędzie, dodam proste jak budowa cepa do frezowania mufy i główki ramy kosztuje 2 000zł ... nie wiem czy to najwyższa czy najniższa cena, nie miałem ochoty szukać dalej.
vitesse Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 zgadza się popularne to nie jest, inaczej bym poszedł i kupil w castoramie czy innym sklepie ale może jednak ktoś sprzedaje po ludzkiej cenie
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2013 Ta na pewno gdzieś ktoś jakoś...ale to nie tak o mam cały komplet gwintowników calowych .... i nawet jedną regulowaną ale jednak nie ten skok gwintu
kundello Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Narzynka kosztuje 400zł w hurtowni Nie wiem czy jest sens, bo trzeba jeszcze kupić dedykowaną oprawkę, która też kosztuje sporo. Już lepiej założyć stery ahead na 1".
vitesse Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 akurat brakuje mi trochę gwintu, nie pali mi się mam czas do wiosny, a jak nie to pierwszy raz skorzytam z serwisu rowerowego
Mod Team mrmorty Napisano 2 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2013 Też miałem ten problem. Ceny 1 cm gwintu zaczynają się od 30 zł w olsztyńskich serwisach. Obawiam się że w mieście gdzie o tej porze panuje "smog wawelski" taka usługa będzie droższa. Może jaki wideł na allegro wyhaczysz...
kulasss Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Każdy przyzwoity warsztat tokarski dogwintuje taki widelec na wybraną długość, w moich okolicach można to zrobić za 20-30 zł. Ale to i tak nie zmienia faktu, że narzynki są koszmarnie drogie. Pozdrawiam Kul
vitesse Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 nie orientowałem się ile kosztuje gwintowanie u mnie, ale koszt rzedu 30 zł jest bliski wartości widla a raz zakupine narzynki na pewno znajda wielokrotnie zastosowanie
Mod Team mrmorty Napisano 8 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2013 taaaa, ciekawe gdzie jak te widły wyszły już z mody...
vitesse Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Sa typy rowerow gdzie mostek ahead jest zadkoscia i tu nie mam namysli rowerow z marketu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.