Skocz do zawartości

[narzynki] rur sterowych

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jako że to nie jest jakoś specjalnie popularny gwint, i stosuje sie go chyba tylko w rowerach ... taka narzynka nie będzie ani tania ani łatwo dostępna. Do porównania narzędzie, dodam proste jak budowa cepa do frezowania mufy i główki ramy kosztuje 2 000zł ... nie wiem czy to najwyższa czy najniższa cena, nie miałem ochoty szukać dalej.

Napisano

zgadza się popularne to nie jest, inaczej bym poszedł i kupil w castoramie czy innym sklepie :) ale może jednak ktoś sprzedaje po ludzkiej cenie :)

• Mod Team
Napisano

Ta na pewno gdzieś ktoś jakoś...ale to nie tak o :P mam cały komplet gwintowników calowych .... i nawet jedną regulowaną :D ale jednak nie ten skok gwintu :D

Napisano

Narzynka kosztuje 400zł w hurtowni :) Nie wiem czy jest sens, bo trzeba jeszcze kupić dedykowaną oprawkę, która też kosztuje sporo. Już lepiej założyć stery ahead na 1".

• Mod Team
Napisano

Też miałem ten problem. Ceny 1 cm gwintu zaczynają się od 30 zł w olsztyńskich serwisach. Obawiam się że w mieście gdzie o tej porze panuje "smog wawelski" taka usługa będzie droższa. Może jaki wideł na allegro wyhaczysz...

Napisano

Każdy przyzwoity warsztat tokarski dogwintuje taki widelec na wybraną długość, w moich okolicach można to zrobić za 20-30 zł. Ale to i tak nie zmienia faktu, że narzynki są koszmarnie drogie.

Pozdrawiam

Kul

Napisano

nie orientowałem się ile kosztuje gwintowanie u mnie, ale koszt rzedu 30 zł jest bliski wartości widla :) a raz zakupine narzynki na pewno znajda wielokrotnie zastosowanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...