Skocz do zawartości

[trenażer] jaki kupić?

Astyl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałem kupić trenażer rolkowy do 1000 zł. Dodam jeszcze,że nigdy nie jeździłem na trenażu i chciałem się was zapytać jak się na tym trenuje 

Napisano

Do 1000 pln dostaniesz np. Tacx Galaxia T1100 albo Elite Arion. Za ciut powyżej tej ceny można znaleźć Elite Arion Mag z regulacją oporu.

Jazda jest na początku specyficzna, ale jak już się rozbujasz to... :)

Napisano

Kiedyś posiadałem właśnie rolke ale to jakieś no name. W porównaniu do trenażera to bajka. Czas na bank szybciej mija podczas treningu bo wiadomo trzeba skupić, utrzymac równowagę. Bedę miał przypływ gotówki to też myślę właśnie o Tacxe Galaxia T1100.

Napisano

Możesz, będzie trochę rzucać przez kostki od bieżnika opon jeśli nie zmienisz na jakieś slicki. ;) Nie warto dokładać do Elite Arion Mag - opór praktycznie niewyczuwalny.

Na początku jest z rolkami ciężko, wymagają przyzwyczajenia zanim będziesz się spokojnie na nich utrzymywać. Fajną rzeczą jest eliptyczny kształt rolki w Elite, który sprowadzi Cię na właściwy tor jazdy ;). Warto ćwiczyć między framugami, albo w wąskim korytarzu, żeby w razie utraty równowagi się podeprzeć. W czasie jazdy trzeba się raczej na niej koncentrować - czytanie czegokolwiek jest niemożliwe, oglądanie też utrudnione, acz da się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...