Astyl Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Witam chciałem kupić trenażer rolkowy do 1000 zł. Dodam jeszcze,że nigdy nie jeździłem na trenażu i chciałem się was zapytać jak się na tym trenuje
SpeedyBandito Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Do 1000 pln dostaniesz np. Tacx Galaxia T1100 albo Elite Arion. Za ciut powyżej tej ceny można znaleźć Elite Arion Mag z regulacją oporu. Jazda jest na początku specyficzna, ale jak już się rozbujasz to...
Marek906 Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Kiedyś posiadałem właśnie rolke ale to jakieś no name. W porównaniu do trenażera to bajka. Czas na bank szybciej mija podczas treningu bo wiadomo trzeba skupić, utrzymac równowagę. Bedę miał przypływ gotówki to też myślę właśnie o Tacxe Galaxia T1100.
Astyl Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Napisano 3 Grudnia 2013 A czy mogę na tym trenażu jeździć rowerem MTB?
Tomash Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Możesz, będzie trochę rzucać przez kostki od bieżnika opon jeśli nie zmienisz na jakieś slicki. Nie warto dokładać do Elite Arion Mag - opór praktycznie niewyczuwalny. Na początku jest z rolkami ciężko, wymagają przyzwyczajenia zanim będziesz się spokojnie na nich utrzymywać. Fajną rzeczą jest eliptyczny kształt rolki w Elite, który sprowadzi Cię na właściwy tor jazdy . Warto ćwiczyć między framugami, albo w wąskim korytarzu, żeby w razie utraty równowagi się podeprzeć. W czasie jazdy trzeba się raczej na niej koncentrować - czytanie czegokolwiek jest niemożliwe, oglądanie też utrudnione, acz da się.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.