Diagnose Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witam szanowne grono.mam zamiar zakupić powyższy rower który ma rozmiar ramy 19 cali.Czy przy wzroście 176 cm bedzie to odpowiednia rama?Niestety nie mam opcji przymierzenia się na tą chwilę,ale zanim zacznę coś działać chciałbym wiedzieć czy wogóle jest sens zakupu.Szukałem w internecie, ale nigdzie nie mogę znależść 19 cali w Specialized to jaki wzrost.Dziękuje za opodowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 17,5" moze okazac sie za duza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Ja mam tez 176 i rama19 to zdecydowane za wielka... ja mam 17/M jest idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Hmm nakreciłęm sie na zakup tego roweru a w nim rama 19 stad moje pytanie http://allegro.pl/specialized-stumpjumper-comp-fsr-29er-2x-fox-x9-i3724650899.html.W sumie poszukam sklepu na miejscu i przymierze sie do takiego rozmiaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 str.allegro sie nie otwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Hmm http://allegro.pl/specialized-stumpjumper-comp-fsr-29er-2x-fox-x9-i3724650899.html może teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Działa,,fajny sprzet ...ja na Twoim miejscu przymierzył rowerek...mam pod nosem sklep speca..mozna potestowac pojezdzic..1.5godz autem i wiesz na czym stosz .a poki co to bedze gdybanie moz,a moze ..jak dla mnie za duza rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Namierzyłem już podobnego we Wrocławiu w sklepie.Podjadę w poniedziałek i zobaczymy jak to wyjdzie, a wzrostu mam 178cm heh a nie sześć co pewnie nie robi różnicy.A i nie urosłem dwa centymetry w kilka minut, żeby tylko rower pasował heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 i tak 19 będzie za wielka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Dzięki za podpowiedzi trochę sytuacja mi się wyjaśniła.Dla pewności całkowitej przymierze się w poniedziałek i po temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Nie ma się do czego przymierzać, będzie za duża. Lub inaczej - jeśli kupił byś ten rower trzeba by cię uznać za opóźnionego w rozwoju Edytowane 30 Listopada 2013 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Opózniony nie jestem i na pewno nię będe,kto pyta nie błądzi, a jak się kupuje rower za taką kasę to warto rozpatrzyć wszystkie warianty.Wszyscy twierdzą że będzie za duża, to odpuszczam temat i tyle.Mogę kupić również stumpa rozmiar M na kołach 26 dokładnie takiego samego jak ten http://www.pinkbike.com/news/Specialized-Sumpjumper-FSR-Comp--XC-Oriented-Predictable-and-Spe.html pytanie tylko czy tym bikiem prócz jeżdżenia w terenie pośmigam na płaskim np. dojeżdżając do pracy.Nie miałem wcześniej fulla więc nie wiem jak sprawuje się blokada amortyzatorów w takim rowerze. Edytowane 30 Listopada 2013 przez Diagnose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Nie ma Braina więc nie ma blokady, po płaskim oczywiście "da radę" jednak lekko będzie bujał, w dodatkupozycja na takim rowerze jest dosyć wyprostowana, na "dojazdy do pracy" to średnio rozsądne zastosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi