Skocz do zawartości
  • 0

Pomysł na pomalowanie roweru

Gość Krystian

Pytanie

Gość Krystian
Napisano

Witam, z powodu nadmiaru czasu postaowiłem zaopatrzyć sie w rowerek, początkowo miał być nowy ale wyszło jak wyszło i stałem się posiadaczem roweru BH Jumper za przysłowiowe 0,5 :laugh:  Chciał bym go przemalować bo rower stał zapomniany dłuższy czas i nie wygląda najlepiej. Z malowaniem czy przyotoaniem nie ma problemu, tylko brak koncepcji co do koloru :verymad:  Myśle nad czarnym z dodatkami białego, tylko nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, ktoś może doradzi jak można go prysnąć :icon_cool:

0f513d3d83af0afegen.jpg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moda na wielobarwne ramy odeszła. Teraz na topie są jednokolorowe, raczej mat niż połysk. Choć zawsze można w retro pójść i jakieś esy floresy maznąć.

Napisano

Na stronie Ridley-a jest mały framework do kolorowania ram. Wprawdzie schemat malowania (dostepne 3 obszary) jest taki sam dla wszystkich ram, ale za to możesz pobawić się z doborem kolorów. Może Cię zainspiruje.

Pozdro,

Grizzli

Gość Krystian
Napisano

Dzieki za odpowiedzi, myśle o czarnym macie i nie wiem czy pryskac cały czy może widelec na chociaż biało? Rower zozebrany, w poniedziałek matowanie a dalej się zobaczy :laugh:  Czeka mnie jeszcze wymiana supotu bo już luzy są tylko musze się najpierw zaopatrzyć w klucz :whistling:

Gość Krystian
Napisano

Rama przygotowana do malowania, jutro jeszcze musze podjechać dzieś żeby mi coś dospawali do miski suportu bo nie moge jej odkręcić ktoś ją dosyć mocno zmęczył i niczym nie można odkręcic :icon_confused:  Jak się z tym uporam to malowanie, chyba zrobie tak jak mówisz kiere i sztyca w biały tylko a reszta w mat :thumbsup:

Gość Krystian
Napisano

Suport zdemontowany, myślałem że polegne jedna miska od strony napędu nie chciała się poddać bo była chyba na jakimś kleju, ale po kilku godzinach kombinacji poległa. Oriętuje się ktoś może jaki suport podejdzie do bh jumpera 760? Korby mam na kwadrat z tego co znalazłem na necie to mufa niby 68mm, nie mam teraz jak zmieżyć bo pożyczyłem suwmiarke znajomemu;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...