Skocz do zawartości

[rower] kross A5 2013 - porada

lukas7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znalazłem nowy rower Krossa A5 z 2013 roku za 2200 zł.

Czy jest warty tej ceny? Napiszcie co sądzicie.

Za wszelkie opinie dzięki z góry.

Napisano

Niby 500zł taniej od ceny producenta, zawsze to lepsza oferta niż płacenie tych 2699zł. Z drugiej strony zdarzają się lepsze oferty, ja np. za mBike Renegade Evo dałem 2500 zł, a jego cena producenta to ponad 4000 zł. Także  zależy jak na to spojrzeć.

Napisano

Cóż ja za swojego Krossa A6 2013 dałem 2250zł w mudserwisie, ale niestety skończyła się na niego promocja. Co do Mbike sam chciałem go kupić ,ale jak poczytałem na forum temat o gwarancji Mbike, odrazu odechciało mi się kupna Mbike :P Poczytaj ,zobaczysz :P 

Pozdrawiam! 

Napisano

Zgodzę się z tym że można kupić coś lepszego ale trzeba trafić na ostatnią sztukę a w dodatku rozmiar ramy

musi odpowiadać, to jak szukanie igły w stogu siana. Moje pytanie brzmi bardziej w kwestii czy A5 jest warta

te 2200zł z tym osprzętem.

Napisano

Poszukałbym coś 29" lub 650b szczerze. 26" umiera...

To co może umrzeć ... to niedoświadczony rowerzysta ujeżdzający 29era w mieście.

Przymierzałem się do 29 calowców kilkakrotnie i za każdym razem czułem się jak pilot USS Enterprise. Startuje to w hiberprzestrzeń niesamowicie szybko, jest szybkie jak diabli ... ale manewr zawracania i skręcania wymaga kilku arów wolnej przestrzeni.

Żeby nie było, planuje w końcu wskoczyć na 29era (za 2-3 lata), ale jestem za mało "doświadczony" aby sobie pozwolić na szpanowanie modnym monster-truckiem po mieście bez odpowiednich umiejętności i wiem, że ich z calą pewnością na 29 calowym kole nie zdobędę. Ten sprzęt po prostu za wiele wybacza i na za wiele pozwala. A to są jednak kluczowe sprawy dla bezpieczniej jazdy. 26er uczy pokory i techniki.

Mam Level A3 i kocham tę jego dzikość i zwrotność w ruchu miejskim. Czasem krótszy rower przydaje się też, jak trzeba przechodniów omijać na ścieżce rowerowej.

650b jest bezzasadnie drogi patrząc na różnice w prowadzeniu względem 26 calowca.

Najlepiej przymierz się kilkakrotnie do różnych rowerów i nie daj sobie niczego wmówić (za małe koło, za duże koło, za mała rama, za duża rama, cross czy mtb). Za 2200zł Level A5 to dobra opcja wg mnie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziękuję za pomoc

Dzisiaj stałem się posiadaczem Krossa A5 za 2100zł  :))))  Przymierzałem różne rowery ale ten od samego początku mi wpadł w oko

i tak zostało... z czego jestem bardzo zadowolony....

Pozdrawiam i przyjemnosci z jazdy życzę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...