PLEBANOO Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witajcie! niedawno kupilem nowy napęd (łancuch-deore+kaseta-deore+przerzutki-deore+korba-agelong) Przeskakuje mi łncuch objaw jak przy zuzytytej kasecie lub łancucha. Pzeskakuje dosc konkretnie tyko wtedy jak tylnie koło podskakuje np. wertepy czy nawet przy zjazdu z wiekszego kraweznika... :029: Wyregulowany myśle jest OK, biegi wchoda prawidłowo!!! Co moze być przyczyną??? POMOCY dostaje psychozy przez to... :025: W załacznikach zobaczyc mozna moją czarną perłe!!! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Daj mu sie rozjeździć. Jak zrobisz 200-300km to mozesz zaczac narzekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 moze lancuch za dlugi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Daj mu sie rozjeździć. Jak zrobisz 200-300km to mozesz zaczac narzekac Hm... nie wiem jak ty ale ja zawsze gdy miałem napęd wszystko chodziło ok.. gdy załozyłem miękki łancuch pc38 na troche zjechana kasete sram5.0 to po 100km wszystko bylo juz ok.. Ja bym raczje stawiał na nieodpowiedni łancuch,za długi łancuch bądz zle wyregulowane przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 w nowych napedach moze przeskakiwac lancuch, ale radzil bym rowniez sprawdzic czy nie jest za dlugi. szkoda ze nie dales zdjec napedu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Widać z opisu że tylne na wybojach przeskakuje... moze za długi łancuch? Wrzuć na 1 z przodu i max bieg z tyłu i zobacz czy kółka od przerzutki nie ocierają o siebie - jak tak, to skróc łancuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jedyny przypadek przeskakiwania nowego napedu z jakim sie spotkalem wiązał się ze skutym ogniwem na ktorym wystepowalo wieksze tarcie i troche się blokowało. Jednak jesli objaw występuje tylko przy swertepach, to masz prawdopodobnie za długi łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ja też przy nowym łańcuchu miałem coś takiego ale tylko przy największym przełożeniu i nie cały czas. Teraz kupiłem nowy łańcuch i po 2,5 tyś km kaseta jest już za bardzo wyżłobiona i przeskakuje. Więc moja rada jaest jak poprzedników: Daj mu troche czasu żeby się dopasował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nie przejmuj sie tylko cierpliwie czekaj....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 cierpliosc poplaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.