SpeedyBandito Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Raczej zawyża. 2.25" Maxxisa to jak 2.4" Conti. Minion 2,5 ma jednak mniej więcej taki sam balon jak Schwalbe 2,35 (Hans Dampf na ten przykład). Abstrahując od tego, Minion DHF 2-ply to fajna, dobrze trzymająca opona, ale nie do XC/maraton
Scarper Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Mam jeszcze komplet rocket ronów 2 evo, więc mam porównanie wagi. Mi na wadze nie zależy, potrzebowałem mocne opony to kupiłem ciężkie miniony dhf.
swimfan Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Dzięki wszystkim za wskazówki, zadziałała jednak magia promocji i kupiłe dwie zwijane Maxxis High Rollery za 55 każda. Myślę, że powinny być bardziej agresywne i wytrzymałe niż moje Conti Race King. high rollera 60a mam na przodzie i daje rade ->teren , co do tylu tez mialem 60 i 70. 60 padla przy cieciu bocznym o kamien, 70 zadna rewelacja jedynie dobrze sie sprawia na utwrdzonych trasach(sciezki i drogi przeciwpozarowe w lasach), na bloto taka sobie. Co do maxxisa to rozmaia w zaleznosci o modelu zawyzaja, schwalbe raczej trzyma normy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.