jael Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Witam Jak w temacie. Poszukuję kamizelki ochronnej, odblaskowej takiej, która ma możliwość rozszerzenia by zmieścić pod nią plecak. Widziałam coś takiego na ulicy, jednak jestem noga jeśli chodzi o znalezienie tego czegoś w internecie. Czy mogłabym poprosić o pomoc, czy coś takiego dostępne jest w Polsce, jeśli tak to w jakich sklepach szukać? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Nie w Polsce - ale cóż to za problem http://www.ebay.co.uk/sch/Cycling-/7294/i.html?_from=R40&_nkw=proviz&_pgn=2&_skc=50&rt=nc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 po 1 - Czy na pewno widziałaś, że to ma jakiś mechanizm do zwiększania/zmniejszania objętości kamizelki? Bo ja też widziałem ludzi tak jeżdżących, ale mieli po prostu "za duże" kamizelki. po 2 - Jaki to rozwiązanie ma sens - mało praktyczne. Nie lepiej kupić odblaskowy pokrowiec na plecak, który dodatkowo spełnia jakieś tam funkcje ochronne przed deszczem? Jak wrzucisz w wyszukiwarkę ten zwrot, to pokazuje na fotkach różne modele, ten który ma pionowy pas odblaskowy przez środek wygląda OK i niezależnie od pozycji na rowerze któryś kawałek odblasku będzie działał. Kosztuje jakieś 20-25 PLN po 3 - Opcja self-made - kupujesz taśmę odblaskową pryzmatyczną (najlepsza widoczność) z metra, tniesz na odpowiedniej długości odcinki, doszywasz rzepy (do kupienia w pasmanterii) i masz kilka odblaskowych taśm/opasek na plecak, które łatwo/szybko można założyć/zdjąć. po 4 - Różne gotowe odblaski kupuje się albo w sklepach z odzieżą ochronną (BHP i takie tam) albo zamawia w agencjach reklamowych własne wzory (ale to raczej hurt nie detal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jael Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Udało mi się znaleźć coś takiego http://shop.sustrans.org.uk/products/6383-flashbk-yellow ale w sklepie zagramanicznym niestety. Poszukuję akurat takiego rozwiązania - kamizelka/ochrona na plecak, aby plecak był jeszcze bardziej chroniony przed deszczem. W zwykłym pokrowcu plecakowym deszcz może napadać między plecak a kurtkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Widzisz dopiero teraz uściśliłaś, że poza funkcją odblaskową liczy się też przeciwdeszczowa. Z 1 postu to nie wynikało. A wracając do pokrowców - nie spotkałem się ze zjawiskiem o którym piszesz, a użytkuję kilka plecaków z pokrowcami (co prawda fabrycznymi). W tym 2 plecaki/bukłaki ze stelażem i siatką (plecak nie przylega do pleców) High Sierra Fluid i Jack Wolfskin Hike & Bike. Mam więc "dziurę" na plecach i jakoś nie narzekam na przemoczenie plecaka. Warunek niezbędny - po praniu pokrowca impregnacja. Jedyny minus to mokre szelki i pasy (biodrowy i piersiowy), ale te łatwo doprowadzić do stanu używalności - lekkie pranie samych pasków, bez zamaczania plecaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Kamizelka z "garbem" na plecak to słabe rozwiązanie. Dużo lepsze (praktyczniejsze) jest sama osłona na plecak. Ta w pierwszym linku jest całkiem ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragmoto Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 http://allegro.pl/kamizelka-odblaskowa-twozero-nowosc-i3948346001.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.