Gacy Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Potrzebuje kół do 350zł max które wytrzymałyby jazde dirtowa, piasty oczywiscie pod tarczówki. Jaki zestaw bylby najlepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ciężko do dirtu za 350 znaleźć komplet kół... Może dozbieraj jeszcze do 500zł i wtedy coś znajdziesz... Albo zainwestuj na razie w jedno koło... A i konkrety - piasta - novatec, ns; obręcz - single track, vuelta dh, ew double track; do tego jakieś szprychy dt czy spoke. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Co prawda juz kupiłem ale zapytam sie... Dobrze zrobiłem dając taki config koła do tyłu? Obrecz Alexrims Supra MT 26" 36 otw Piasta Novatec na 4 łoż maszynowych Szprychy DT Champion. Mysle, ze sie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasher Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Paviarotti dobrze wybrales obrecz pancerna jedynie mozna by sie troszke do piasty przyczepic ale tez spoko A ja korzystajac z okazji sie o cos zapytam Ktora obrecz jest lepsza?? Obydwie obrecz Sun Rimsa Double Track czy MTX-S ?? Obydwie obrecz w podobnej cenie Która z nich jest mocniejsza itp i lepsza do dirtu/streetu?? Dzieki za odpowiedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Właśnie myslałem jaką piastę wziaść - ale chyba z grubszą osią by nie weszła do ramy? (Cocaine) myśle że 4 łoż maszynowe troche pomogą w rozkładaniu obciążen i nie bedzie tak źle... zresztą nie bede robił dropów 3 metry na płaskie bo bym rame wykonczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacy Napisano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ok dzieki bardzo za pomoc A co sodzicie o Sun rims Rhyno Lite co prawda rożnica w cenie nie duża ale zawsze to jakaś oszczednośc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasher Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Gacy a ile kasy masz na obrecz?? Bo Rhyno Lite kosztuje u arnika 97zł a o tylko 10zł drozej (107zł) jest wedlug mnie sporo lepsza obrecz MAMMOTH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacy Napisano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Z ceną obręczy chcialem sie zamknac w 100zl:) A ewentualnie moglibyście mi polecic jakies tańsze piasty? Czy NS i Novatec to absolutne minimum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jeśli koniecznie za te 350zł chcesz kupić komplet to może takie cuś http://allegro.pl/item105874765_kpl_kol_di...ale_24_26_.html . Nie będą to koła super mocne, ale troche na pewno wytrzymają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacy Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Po dluższych przemysleniach stwierdzilem że lepiej raz a dobrze zainwestowac kase:D Taka konfiguracja powinna dac rade: -Obrecz Sun rims Single Track -Piasty North Shore -Sprychy Champion DT I ostatnie moje pytanie 32 czy 36 sprych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Dobra decyzja. Posiadam na przodzie koło właśnie w takiej konfiguracji. Jak na razie sprawuje się dobrze, ale mam je dość krótko, więc mało moge powiedzieć. Na przodzie piasta na 2 łożyskach sie sprawdzi, a na tył radziłbym jednak rozejrzeć się za czymś co ma 4 (z tego co wiem ns'y mają tylko 2). Może jakiś Novatec czy Reborn. Również rzadziłbym pomyśleć o innej obręczy na tył, gdyż Single track nie jest aż taki pancerny... Lepszy będzie np Double track... A i co do szprych to 36. Koło będzie sztywniejsze. Poozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ja mam novateca i poki co nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.