atvrider Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 zacznę od tego że w 2012 kupiłem hei hei - po miesiącu połamałem ramę na prostej drodze, - przełożyli mi na nową z malowaniem supreme. Problem połamania ramy nastąpił w tym roku w lato połamałem ją drugi raz bez problemu co prawda trwało to prawie miesiąc przełożyli mi na nową ramę z malowaniem delux. Niby geometria się nie zmieniła ale jeździ mi się o wiele gorzej i rower jest bardzo asymetryczny. No nie jest to co chciałem kupić co przymierzałem w 2012. Chciałbym odstąpić od umowy kupna sprzedaży - czy mam jakieś szanse by wyrwać od nich 100% wartości? NIby się wlicza amortyzacje zużycia roweru, części lecz jeżeli odliczą mi ze wszystkiego tak by wyszło z 3400zł to chyba sobie kupie klozet za to.... i do redbula na skok..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Co to znaczy asymetryczny? Że rama krzywa czy co? Jeżeli tak to jest wadliwa. Jeżeli jest wadliwa, to w pierwszej kolejności masz prawo do żądania nieodpłatnej wymiany towaru na wolny od wad lub naprawy. Dopiero jeżeli okaże się, że to niemożliwe, wymagałoby nadmiernych kosztów lub wiązałoby się z nadmiernymi niedogodnościami lub sprzedawca nie wyrobiłby się z wymianą/naprawą w "odpowiednim czasie" możesz odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Czyli generalnie można, ale nie tak łatwo. P.S. Wadę musisz zgłosić w ciągu 2 miesięcy od jej stwierdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Jak tak piszesz "połamałem ramę" to by wynikało że zrobiłeś to specjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Jak tak piszesz "połamałem ramę" to by wynikało że zrobiłeś to specjalnie. to wsiądź na rower idź do lasu i połam ramę jadąc, ciekawe czy ci się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Można wziąć rower i napieprzać nim o drzewo, to może się rama połamie . Trzeba było napisać po prostu "pękła mi rama" i wszystko by było jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi