PLEBANOO Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witajcie! Zakupilem nowy suport "ACCENT" -maszynowka, jednak co 40 km musze go dokrecac bo sie odkrecaja miski :029: dokrecam go na max. specjalnym kluczem do tego. Czemu tak sie dzieje??? Moze to byc przez smar...? Dzieki za odp. pozdrowionka! ...upsss...znowu sie kłaniaja zasady pisania tematow!!! PRZEPROSZKA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Że tak zapytam: czy dokręcasz go właściwie? Najpierw wkręcasz go od strony korby , tak prawie do końca , potem wkręcasz solową miskę po przeciwnej stronie ale tylko "pilotowo" żeby obsadzić łozysko. Dopiero teraz dociągasz na max miskę od strony korby , po czym dociągasz miskę przeciwną. Jeżeli tak robisz i suport się odkreca to zamiast smaru zastosuj taśmę teflonową do połączeń gwintowanych.Daje efekt smaru , ale gwinty są ciasniej spasowane i nie powinny się odkrecać.Do kupienia w każdym sklepie z armaturą hydrauliczną. NIE STOSUJ kleju do gwintu.Podczas odkręcania "klejonego" suportu można uszkodziś mufę w alu ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Kiedys tesh tak miałem....to zastosowałem klej do gwintów (czerwony) i się trzymało do rozwalenia suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 chyba kazdy accent tak ma ... niedlugo ci sie pewnie korba zacznie odkrecac :/ badziewie a nie suport ... ja musze swoj zareklamowac bo strzelil po 3 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLEBANOO Napisano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dzieki!!! Tak nie probowalem dokrecac suportu, jutro tak zrobie bo znowu sie odkrecil troche.. a jak nic nie pomoze to tasiemka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 i jak ? naszczescie nie bede mial ju tego beznadziejnego accenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.