tomaaso Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Witam! OD jakiegos czasu mam straszne opory w klamce podczas hamowania... smarowalem piwoty tawotem, linki teflon plusem i nie widze zadnej poprawy, wyeliminowalem jedynie pisk ale tarcie i opor zostalo:( Mysle ze jest to wina linki albo fajki( tej kolo hamulca), czym moglbym ja nasmarowac? ewentualnie jak.... moze to zle robie dlatego nie ma efektu?Rower ma 1.5 miesiace wiec pancerze nie sa zniszczone
Paviarotti Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Moze spręzyny w v-kach masz za mało naciągnięte? Wkręc śrubki przy v-kach z obu stron. Powinno pomóc.
Wawrus Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Albo juz nałapałeś syfu w pancerzach-chociaz po 1.5 miesiacu to mało prawdobodobne.Proponuje rozebrac cały układ hamulcowy, wyczyścic, nasmarować i złożyc.
Piterpak Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 wydaje mi się, że chodzi tu jednak o naciąg sprężyn
tomaaso Napisano 30 Maja 2006 Autor Napisano 30 Maja 2006 nie jest to wina naciagu sprezyn wlasnie sprawdzalem..... i nadal slysze jakies chrobotanie:( jak sie czysci pancerze? wykrecilem srubki i odrazu lepiej:) ale jeszcze obciera teraz tylko dobre smarowanie linek i bedzie git tylko czym je smarowac teflon plus nie spisuje sie zbyt dobrze:(
Paviarotti Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 U mnie po teflonie + chodza ok, po prostu kilka kropelem wpuscic po lince do pancerze i bedzie ok.
tomaaso Napisano 30 Maja 2006 Autor Napisano 30 Maja 2006 ok dzieki za pomoc jutro sprawdze czy teflon zadziala
tomaaso Napisano 31 Maja 2006 Autor Napisano 31 Maja 2006 pobaw sie tymi srubkami mysle ze powinno pomoc tak jak mi....
Blitzer Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 nie jest to wina naciagu sprezyn wlasnie sprawdzalem..... i nadal slysze jakies chrobotanie:( jak sie czysci pancerze? Tez to mam. Zauwazylem ze jest to spowodowane krzywym ucieciem pancerza przy tylnym hamplu na ostatnim odcinku przy fajce. Bede msial sie pilnikiem pobawic i powinno byc ok. A do pancerzy co jakies 2 miesiace wstrzykuje po strzykawce oleju zeby sie przelal i dzialaja dobrze... Aha! Zauwazylem ze koncowki pancerzy z alu trzeba co jakis czas wymieniac bo pancerze je przecinaja! Sa jakies mocniejsze? Np mosiezne?
Platek Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 ja od czasu do czasu psikne wd-40 najwyzej. A tak mniej więcej co sezon to polecałbym zmiane linek i pancerzy.
tomaaso Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Napisano 9 Czerwca 2006 znowu to samo pojezdzilem i znowu ciezko chodzi jutro kupie chyba pancerz w calosci i zrezygnuje z tego dzielonego
Grabo Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Warto co jakiś czas wymienić fajki przy hamulcach, bo plastik którym są wysciełane wewnątrz po jakimś czasie się przeciera.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.