Skocz do zawartości

[smarowanie linek]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! OD jakiegos czasu mam straszne opory w klamce podczas hamowania... smarowalem piwoty tawotem, linki teflon plusem i nie widze zadnej poprawy, wyeliminowalem jedynie pisk ale tarcie i opor zostalo:(

Mysle ze jest to wina linki albo fajki( tej kolo hamulca), czym moglbym ja nasmarowac? ewentualnie jak.... moze to zle robie dlatego nie ma efektu?Rower ma 1.5 miesiace wiec pancerze nie sa zniszczone

Napisano

Albo juz nałapałeś syfu w pancerzach-chociaz po 1.5 miesiacu to mało prawdobodobne.Proponuje rozebrac cały układ hamulcowy, wyczyścic, nasmarować i złożyc.

Napisano

nie jest to wina naciagu sprezyn wlasnie sprawdzalem..... i nadal slysze jakies chrobotanie:( jak sie czysci pancerze?

wykrecilem srubki i odrazu lepiej:) ale jeszcze obciera teraz tylko dobre smarowanie linek i bedzie git

tylko czym je smarowac teflon plus nie spisuje sie zbyt dobrze:(

Napisano

nie jest to wina naciagu sprezyn wlasnie sprawdzalem..... i nadal slysze jakies chrobotanie:( jak sie czysci pancerze?

Tez to mam. Zauwazylem ze jest to spowodowane krzywym ucieciem pancerza przy tylnym hamplu na ostatnim odcinku przy fajce. Bede msial sie pilnikiem pobawic i powinno byc ok. A do pancerzy co jakies 2 miesiace wstrzykuje po strzykawce oleju zeby sie przelal i dzialaja dobrze... Aha! Zauwazylem ze koncowki pancerzy z alu trzeba co jakis czas wymieniac bo pancerze je przecinaja! Sa jakies mocniejsze? Np mosiezne?

Napisano

Warto co jakiś czas wymienić fajki przy hamulcach, bo plastik którym są wysciełane wewnątrz po jakimś czasie się przeciera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...