mklos1 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Chodzi bardziej o cenę względem tego co rower oferuje. Radon za 1000 euro ma full SH 105. Kross na full Tiagra kosztuje 1300 euro. Średnio... Podobnie mają inni polscy producenci. Polskie rowery nie należą do najtańszych, chociaż Romet próbuje zbijać cenę. Nie wiem do końca, czy to jest spowodowane cenami komponentów, czy polityką rynkową, ale w ciągu ostatnich 3 lat ceny wzrosły nieporównywalnie w stosunku do cen osprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Zgadzam się, i dla mnie ma to sens. Ale przeciętny Polak nie patrzy tak mocno na osprzet jak na markę. Ludzie kupują Krossy czy Cube'y bo są ładne, bo sąsiad ma itp. Dlatego tani, powiedzmy bezmarkowy rower na dobrym osprzecie nie ma u nas racji bytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Chyba pierwszy, drugi raz już nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A ja z Shimano Polska mam bardzo pozytywne doswiadczenia. Ostatnio w rowerze do jazdy z dziecmi zgubilem srube regulujaca sile wypiecia w pedalach 505. Zaden sklep nie mial takiej na stanie. Zadzwonilem do nich i po 3 dniach przyszdel caly nowy pedal. Za darmo, bez jakichkolwiek oplat nawet za przesylke. Wiec tak zle to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.