Skocz do zawartości

[SZOSA] Przebudowa CLIPPER'a na kolarzówkę

Golota123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was gorąco :D

Ktoś zamknął Mój stary temat z tą nieszczęsną niebieską ramą więc rama też poszła na złom i zakupiłem coś nowego do przeróbek. CLIPPER jak widać nie jest w stanie złym a wręcz odwrotnie, ale Mi się nie podoba jego wygląd więc zostanie on gruntownie przebudowany, kierownica baranek z klamkami już są gotowe z poprzedniego roweru którego miałem odbudowywać, kolor ramy będzie czerwony, wpadną nowe opony z białym pasem + białe dodatki wstawki itd. reszta wyjdzie w praniu, myślę, że z tym rowerem nie będę się babrał jak z poprzednim :D
SL734520.JPG

Jakby ktoś wiedział co to za rama proszę o jakieś info na temat tego roweru :D

Kup sobie jakąś fajną używaną szosę i daj sobie spokój z przerabianiem. Wyjdzie Ci ładniej taniej i mniej szarpania. Stary miejski rower, na starym osprzęcie na nie takich wąskich kołach. Jako szosa to niewypał. Nikt Ci nie zabroni zamontować nawet lemondki do składaka, ale zrobisz jak wolisz. Powodzenia w przebudowie. 

Na oko geometria wygląda, jak rama szosowa z lat 70-80. Wtedy wszystko było na jedno kopyto, bo nie działał marketing, jak dzisiaj.

Ja z podobnej (ale stricte szosowej, szczególnie tyczy się to komponentów) zrobiłem sobie pseudo-przełajówkę. Oponki 700x30, bo w taką ramę ładnie pasowały. Z przodu jeden blat 42T, tył 6 rzędowy wolnobieg na manetkę bez sis i rower chodzi pięknie.

Kolego, zrób jakąś fotorelację z postępów prac. Jak dla mniej pomysł przerabiania takich maszynek za grosze to ekstra sprawa. Sam się przymierzam, żeby zrobić użytek ze starej rometowskiej ramy po Mistralu, ale ciągle brakuje czasu.

W końcu nie o to chodzi, żeby od razu porywać się za renowację jakiegoś unikatu, co niektórzy tu najwyraźniej sugerują. Grunt, żeby grzebanie przy rowerze sprawiało przyjemność ;-)

Jak można, polećcie Mi jakieś dobre opony z białym pasem jak tu tylko proszę nie KENDY, bo tam pasek po tygodniu już zółknie a tu jak widać kilka ładnych lat i pasek do tej pory biały tylko niestety opony wędrują na śmietnik...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...