Skocz do zawartości

[Iceland]2014 Czy bylby ktos zaintresowany

epza

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam na imie Jacek I wstepnie planuje moj Drugi wypad do Islandii.Zdecydowanie droga F26 do Polnocy ,I odskoki w bok(nie na bok)Lubie podrozowac solo ale F26 ma to do siebie,ze trzeba sie przeprawiac przez rzeki (fords)

I tutaj moze byc roznie ,wzajemna pomoc moze byc potrzebna

Jestem wesolym,ugodowym,nie szaleje,lubie popatrzec ,zero wyscigow,licznikow.

Duza grupa ,mala grupa nie ma znaczenia,nie moge podrozowac Sam na Sam z kobieta ,moja zona uznalaby ,ze Bede udawal bialego Misia ,ktory ogrzewa za skala Miske

z Keflavik lotniska Udaje sie na poludnie I absolutnie dolem ,unikajac drogi nr 1 Bede przedostawal sie do F26

Oczywiscie wiele moze sie zmienic do 2014 I w zasadzie poddaje tylko mysl dla tych co planuja jechac tam

Jako info podaje ze spac mozna tam za darmo ,jedzenie nie jest wcale drogie ,

Startowy camping w Keflavik nie istnieje DLA namiotow ale godzine of lotniska mozna spac na fajnym mchu book oceanu

Jak pada mozesz byc bardzo niezadowlony,zimno I mokro

Pozdrawiam

Czesc Szy

W odroznieniu od Europy okreslenie biwakowanie na dziko w Islandii nie egzystuje,z mojego doswiadczenia.

Tutaj po prostu rozbijasz sie gdzie chcesz ,otwarty lad I brak ludzi I jest legalnie ,zadnego chowania sie krzakach:) Ja korzystalem z kempingow od czasu do czasu ,cieply prysznic albo do gejzera za darmo

Jesli chodzi o schroniska przy Drogach F to I tak wole moj namiot,jezeli otoczenie nie jest scislym rezerwatem A jesli jest to jade dalej bo tam jasno przez 24 godziny

Bierz kolezanki I kolegow I jedziemy:)

PS,Ja mialem pogode,duzo bardzo silnych wiatrow ,jesli pada dalej przygoda ale przegrane (zeby nie bylo zbyt optymistycznie)

• 3 tygodnie później...

Cześć, patrze tak na to co napisałeś, dochodzę do wniosku że taka wyprawa by mi się naprawdę przydała. Jestem ciekawy świata, problemem może być to że nigdy nie jeździłem z sakwami. Chciał bym widzieć jak się przygotować do takiej wyprawy. Dzienny dystans na poziomie 50 km + 8 h pracy nie robił na mnie zbyt wielkiego wrażenia. Wstępnie jestem chętny kwestia dogadania szczegółów wyprawy.

• 3 tygodnie później...

Cześć, patrze tak na to co napisałeś, dochodzę do wniosku że taka wyprawa by mi się naprawdę przydała. Jestem ciekawy świata, problemem może być to że nigdy nie jeździłem z sa

Czesc 445

Islandia to wiele drog o nawierzchni zwirowej ,trudnej

Rower powinien miec teleskopy (schocks) I bardzo solidne bagazniki

Opony musza byc niezawodne ,ja uzywam schwalbe marathon supreme

Namiot solidny bo jak leje przez pare dni I zimno to ludzie stoja w kolejce na lotnisku aby zmienic termin:)

Na temat roweru ,nie znam rynku w Polsce ale na forum sa informacje

Skompletowanie sprzetu zajelo mi wiele czasu

Powiem szczerze ,ze mam dylemat ,ktory kraj wybrac,Iceland

Czy Polske,ale nie zrozum mnie zle dalej planuje polnoc

Witam

Jaki termin i ile pieniędzy kosztowała by taka wyprawa?

Cześć Lukas

Lipiec jest cieplawy i nigdy nie Zachodzące Słońce

Koszty niskie ,spanie tam gdzie polozysz rower

Jedzenie , nie trzeba jeść dużo , maja świetne jogurty

Ja lubię spać na kempingach bo podróżuje samotnie , więc mam okazje na kontakt ale w wypadku wjazdu z kimś , tylko na prysznic należałoby się zatrzymać

Poz J

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...