epza Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Czesc Mam na imie Jacek I wstepnie planuje moj Drugi wypad do Islandii.Zdecydowanie droga F26 do Polnocy ,I odskoki w bok(nie na bok)Lubie podrozowac solo ale F26 ma to do siebie,ze trzeba sie przeprawiac przez rzeki (fords) I tutaj moze byc roznie ,wzajemna pomoc moze byc potrzebna Jestem wesolym,ugodowym,nie szaleje,lubie popatrzec ,zero wyscigow,licznikow. Duza grupa ,mala grupa nie ma znaczenia,nie moge podrozowac Sam na Sam z kobieta ,moja zona uznalaby ,ze Bede udawal bialego Misia ,ktory ogrzewa za skala Miske z Keflavik lotniska Udaje sie na poludnie I absolutnie dolem ,unikajac drogi nr 1 Bede przedostawal sie do F26 Oczywiscie wiele moze sie zmienic do 2014 I w zasadzie poddaje tylko mysl dla tych co planuja jechac tam Jako info podaje ze spac mozna tam za darmo ,jedzenie nie jest wcale drogie , Startowy camping w Keflavik nie istnieje DLA namiotow ale godzine of lotniska mozna spac na fajnym mchu book oceanu Jak pada mozesz byc bardzo niezadowlony,zimno I mokro Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Jako info podaje ze spac mozna tam za darmo Masz na myśli biwakowanie na dziko? Czy jakieś przytułki dla rowerzystów? :] Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Czesc Szy W odroznieniu od Europy okreslenie biwakowanie na dziko w Islandii nie egzystuje,z mojego doswiadczenia. Tutaj po prostu rozbijasz sie gdzie chcesz ,otwarty lad I brak ludzi I jest legalnie ,zadnego chowania sie krzakach:) Ja korzystalem z kempingow od czasu do czasu ,cieply prysznic albo do gejzera za darmo Jesli chodzi o schroniska przy Drogach F to I tak wole moj namiot,jezeli otoczenie nie jest scislym rezerwatem A jesli jest to jade dalej bo tam jasno przez 24 godziny Bierz kolezanki I kolegow I jedziemy:) PS,Ja mialem pogode,duzo bardzo silnych wiatrow ,jesli pada dalej przygoda ale przegrane (zeby nie bylo zbyt optymistycznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio445 Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Cześć, patrze tak na to co napisałeś, dochodzę do wniosku że taka wyprawa by mi się naprawdę przydała. Jestem ciekawy świata, problemem może być to że nigdy nie jeździłem z sakwami. Chciał bym widzieć jak się przygotować do takiej wyprawy. Dzienny dystans na poziomie 50 km + 8 h pracy nie robił na mnie zbyt wielkiego wrażenia. Wstępnie jestem chętny kwestia dogadania szczegółów wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASSOP Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Witam Jaki termin i ile pieniędzy kosztowała by taka wyprawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuntel Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Oj kusisz, kusisz. Na Islandii byłem 2 lata temu, ale nie rowerem. Nie odważyłbym sie przejechac moim rowerem przez Islandię... Tak czy inaczej powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Cześć, patrze tak na to co napisałeś, dochodzę do wniosku że taka wyprawa by mi się naprawdę przydała. Jestem ciekawy świata, problemem może być to że nigdy nie jeździłem z sa Czesc 445 Islandia to wiele drog o nawierzchni zwirowej ,trudnej Rower powinien miec teleskopy (schocks) I bardzo solidne bagazniki Opony musza byc niezawodne ,ja uzywam schwalbe marathon supreme Namiot solidny bo jak leje przez pare dni I zimno to ludzie stoja w kolejce na lotnisku aby zmienic termin:) Na temat roweru ,nie znam rynku w Polsce ale na forum sa informacje Skompletowanie sprzetu zajelo mi wiele czasu Powiem szczerze ,ze mam dylemat ,ktory kraj wybrac,Iceland Czy Polske,ale nie zrozum mnie zle dalej planuje polnoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam Jaki termin i ile pieniędzy kosztowała by taka wyprawa? Cześć LukasLipiec jest cieplawy i nigdy nie Zachodzące Słońce Koszty niskie ,spanie tam gdzie polozysz rower Jedzenie , nie trzeba jeść dużo , maja świetne jogurty Ja lubię spać na kempingach bo podróżuje samotnie , więc mam okazje na kontakt ale w wypadku wjazdu z kimś , tylko na prysznic należałoby się zatrzymać Poz J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinowski5 Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 I jak tam Twoja wyprawa? Dojdzie do skutku? Ja planuję podobną od 17 do 27 lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.