MsRIFU Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Witajcie, jakiś czas temu pytałem się o to, jednak nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, może teraz ktoś pomoże Posiadam trenażer rolkowy, problem polega na tym, że guma która napędza przednią rolkę ślizga się. Co może być przyczyną ? Konieczna wymiana tej gumy czy może jakimś sposobem zwiększyć przyczepność tej gumy do bieżni rolki ? Pozdrawiam
lyndowss Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Trzeba napiąć, a jak pasek zużyty to wymienić. Wątpię, żeby ktokolwiek prowadził jakiś serwis z częściami do trenażerów, ale pewnie coś dobierzesz w motoryzacyjnym, albo innym sklepie zajmującym się tego typu paskami.
kundello Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Pasek dobierzesz w sklepie z częściami do maszyn. Ostatnio właśnie wymieniałem pasek w rowerze magnetycznym. Przyniosłem stary i facet powiedział mi, że nowy będzie przycięty na wymiar, tylko trzeba poczekać. Wpadłem do sklepu na drugi dzień i miałem nowy pasek o takiej samej długości jak stary. Czyli okazuje się, że paski można zamawiać na podany wymiar.
Mod Team michuuu Napisano 26 Listopada 2013 Mod Team Napisano 26 Listopada 2013 Zdarza mi się w robocie stosować takie coś: http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/266597?osCsid=1cfc5bb3179a7a11a7a36ae10cb6327c Szczególnie przydatne do pasów płaskich ale sprawdza się we wszelkich innych ciernych sposobach przeniesienia napędu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.