blat23 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Hej,opracowuję właśnie zimową trasę z Bielan na Służew, założenie jest takie, żeby trasa przechodziła w stu procentach po jezdniach, bo w zeszłym roku miałem nieprzyjemność jazdy nieodśnieżonym DDRem wzdłuż Prymasa Tysiąclecia i w tym roku chciałbym tego uniknąć. Z doświadczenia wiem, że śnieg na tym DDRze potrafi bardzo długo zalegać (właściwie, to jak raz spadnie to leży do mocnych roztopów, a i tak zostają duże połacie śniegu).start: pętla Chomiczówka http://goo.gl/daFepBkoniec: mordor, róg Konstruktorskiej i Racjonalizacji http://goo.gl/fXknnPwstępnie planowałem jechać: Conrada Rudnickiego stara Powązkowska odrobinę chodnikiem na wiadukt Powązkowska i tu zaczynają się schody - bo, albo Okopową, albo Jana Pawła, albo Dziką->Karmelicką ale generalnie do Smoczej Żelazna tu kolejny zonk - albo do Żwirki i Wigury, albo do Niepodległości, obie ulice beznadziejne :/ w zależności od wariantu wcześniej - albo do Batorego -> Wołoską -> Woronicza, albo Racławicka -> Miłobędzka -> Woronicza Racjonalizacji koniec. Trasa moim zdaniem słaba - zawiera dwie niebezpieczne ulice - albo Jana Pawła/Okopową albo Żwirki/Niepodległości. Może znacie jakieś inne sensowne trasy? Trasę będę pokonywać w godzinach 9:00-10:00, 18:00-19:00 Odległość najlepiej w okolicach 15-18km, czyli możliwe jest nadłożenie drogi, ale najlepiej jeśli byłoby mało kręcenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ja bym pojechał taką trasą http://www.endomondo.com/routes/272206954 Omijam Okopową bocznymi drogami, jadę Grójecką na której czuję się dość komfortowo a potem lokalnymi ulicami wzdłuż Niepodległości. Na samym Służewcu to kluczenie także lokalnymi uliczkami. PS. Ja także nie lubie jeżdzić zarówni Niepodległości jak i żwirki. O wiele lepiej się czuje na ulicach 3 pasowych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedalarz Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Jako kierowca, który niedawno przesiadł się na rower (a więc moje uwagi mogą być nietrafione, z racji braku doświadczenia na jednośladach) powiem tyle: unikałbym skrzyżowania Wołoskiej z Woronicza. W kierunku Ursynowa jest tam półtora pasa i wielokrotnie widziałem, jak ktoś wpychał się na środek ignorując podwójną ciągłą, żeby dojechać do pasa dla skręcających w lewo, często robiąc to na trzeciego i zmuszając inne samochody do przytulenia się do krawężnika. Co gorsza, przed światłami jest przystanek autobusowy i wtedy każdy odwala jakieś dziwne akcje próbując go wyminąć. jadąc po Racławickiej od strony ŻiW, na wysokości stadionu Gwardii możesz skręcić w prawo w Miłobędzką, która potem zmienia się w Etiudy Rewolucyjnej. Nie wiem jak na całej długości, ale przynajmniej pierwsza jej część sprawa wrażenie uliczki o małym natężeniu ruchu, która będzie dobrą alternatywą dla Wołoskiej, no i wyskoczysz zaraz obok Racjonalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 to i ja coś dorzucę, ale z częścią po ścieżce. A mianowicie skręcasz z obrońców Tobruku (czyli wzdłuż Fortów Bema, potem przez pętle koło Księcia Janusza do Górczewskiej, potem ja przecinasz i lecisz aż do Wolskiej (najlepiej ulicą Elekcyjną, bo jest bardzo szeroka, a ruch jest malutki). Problem jest następna cześć gdzie musisz podjechać od Wolskiej/Kasprzaka koło trasy toruńskiej aż do Dworca zachodniego. Tam lepiej ścieżką (chociaż widywałem ostrokołowców normalnie na trasie)Z bitwy Warszawskiej odbijasz w pierwszą w prawo kierując się na szczęśliwice. Z parku szczęśliwickiego ul Dickensa dojeżdżasz do trasy zaproponowanej przez Robertoberta tylko tyle, że śmigasz sobie po woli gdzie od Kochanowskiego z tego co pamiętam jeżdząc na lotnisko miałem jakieś 6 świateł i całkiem mały ruch.dzięki temu odcinek Kochanowskiego-Dickensa zajmuje niecałe 25min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.