norbi1979 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam Posiadam rower szosowy FOCUS na osprzęcie shimano 105 (klamki korba łańcuch), za wyjątkiem hamulca - CONCEPT EX. Od samego początku mam problem z hamowaniem. Rower bardzo słabo hamuje. Wymieniłem więc same klocki (nastapiła poprawa) ale nadal rower słabo hamuje. Zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem odpowiedź że prawdopodobnie szczęki nie od kompletu i że należy wymienić na takowe z kompletu czyli na 105. Napiszcie czy to rozwiąże problem z hamowaniem czy macie jakieś inne pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji. Dodam że linki ładnie chodzą nie ma żadnego haczenia co by mogło osłabić moc hamowania. Z tego co widzę producent (FOCUS) stosuje to rozwiązanie w swoich rowerach tzn. montowane są hamulce CONCEPT EX, które idą na sprzedaż, więć sam nie wiem już co o tym sądzić. Czekam na wasze pomysły. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Nie wiem czy masz porównanie ale szosówki ogólnie maja słabe hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi1979 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 mam porównanie z kolegami którzy też maja szosówki i u nich taki problem sie nie pojawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.