wood Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 czy ktoś się zapoznawał może z leginsami B'Twin z decathlonu ? http://www.decathlon.pl/legginsy-3-wzmocnione-czarne-id_8181424.html chodzi o zastosowanie późną jesienią oraz zimą wykluczając deszcz ze sniegiem i temp skrajne.. taki wzglednie ładny zimowy dzień martwi troche brak konkretnych info nt. wkladek itp itd.. wiec opinia jakże wskazana i przydatna! z tego co się im przyglądałem mają meszek wewnętrzny, wkładka układa się 'tak sobie' nie siedząc na rowerze nie przylega do ciała jak powinna (tak subiektywnie opisując), stosował ktoś, używał, widział, próbował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Mam krótkie spodnie z tą wkładką (moje pierwsze obciślaki ). Powiem tak - lepsza taka wkładka niż żadna. Te 50 km można zrobić. Trochę jest w niej ciepło, ale zimą nie jest to problem. Moje gacie mają już ze 2,5 roku więc z wkładki niewiele zostało. Uklepała się. Co do opłacalności zakupu - ja bym sobie darował ;] 140 zł to sporo za dużo jak za takie gacie. Zakupiłem (również w Decathlonie) zwykłe legginsy do biegania (50 zł) i pod to zakładam letnie krótkie spodenki z wkładką. Do 0 stopni da się w tym jeździć. Zamiast decathlonowych można kupić Rogelli Banks (lub podobne), cena ok 100 zł, a na forum są dość chwalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Wygląda na to, że spodnie nie posiadają żadnej membrany przeciwwietrznej, więc na zimę absolutnie się nie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slave Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 wkładka zbyt mocno ucieka do przodu, co do temperatur(to jak na te w których jeździłem do tej pory około 4-5 stopni) - jest jak najbardziej ok, myślę, że tak do zera dadzą radę, czy więcej, sprawdzę jak będą niższe temperatury choć za tę cenę to trochę przesada(ja kupiłem jak były po 80 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilosera Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Wkładka w tych spodniach to zupełna porażka - zwykły kawałek gąbki bez żadnego przetłoczenia. Wkładkę wyprułem po dwóch jazdach testowych i używam tych spodni na wierzch na krótkie kolarskie spodenki. Ciężko też powiedzieć na jaką pogodę są odpowiednie - na zimną pogodę za cienkie, na ciepłą za grube i za słabo oddychające. Zdecydowanie odradzam - zwłaszcza za 140pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 a mi akurat ta wkładka pasuje. Na krótkie przejażdżki do 50km jest dla mnie idealna, taką samą mam w krótkich letnich spodenkach Za to cena tych spodni mi nie pasuje, bo jeszcze niedawno kupiłem je za 79pln, za ~150pln bym raczej nawet nie spojrzał. Do +4st C (taka była ostatnio temperaturka w Kampinosie), dają radę, poniżej zera z pewnością nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Może raczej takie : http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_bez_szelek_ocieplane.html wykonane z : http://www.blog.bcmnowatex.com.pl/38/38/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wood Napisano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 właśnie ta cena jest z kosmosu, wrzuciłem linka co by zobrazować... ale na sklepie wiszą nieco taniej (nowo otwarty Dec. ), jeszcze się nie rozglądałem ale i do novatexu sie wybiore, mieszkam w poblizu a nóż cos będzie.. tylko no właśnie - budżetowo.. te spodnie które kolega wrzucił zdaje sie bez wkładki są, niby zawsze opcja z letnimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Nie wiem w jakich temperaturach planujesz jeździć, ale jeśli w minusowych (wspominasz o zimie) to w/w spodnie Nowatexu nie nadają się. Na minusowe temperatury są np. te: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_na_szelkach_ocieplane1.html Na miejscu, w Nowatexie, wytłumaczą Ci dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.