General Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Wagi i inne tego typu przyżądy mierzące opor mają wbudowane algorytmi i tabele wiec pomiar jest podobny do wzoru na hrmax 220-wiek czyli mniej wiecej odpowiada to jakiemus procentowi populacji. Ale mierzenie na tej samej wadze da pomiary z ktorych mozemy obserwowac trend. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 scooby -> Opór prądu zależy od długości przewodnika, więc jak podasz złą długość (wzrost), to cały wynik się zmieni. Opór prądu zostanie bez zmian, ale zmieni się w wyniku opór właściwy przewodnika, na podstawie którego właśnie waga określa skład ciała. Teraz jaśniej? Takie wagi (już pomijając dokładność wag łazienkowych) dzialają na podstawie określenia oporu przewodnika, więc dokładne określenie długości jest kluczowe dla dokładności pomiaru. Weź sobie wzór na rezystancję przy prądzie stałym, przekształć go odpowiednio i sam zobaczysz, bo ja już nie mam siły . To jest poziom drugiej klasy liceum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Scooby bez urazy ale nie masz racji. Waga mierzy opór twoich nóg, ty podajesz ich długość. Z tych dwóch wielkości masz wyliczony opór na metr bieżący. Z tej wielkości wyznaczana jest ilość tłuszczu. A akapit o pradzie już kompletna abstrakcja Wracając do meritum to w wieku studenckim zaczynamy nabierać męskiej sylwetki. Nawet u czynnych sportowców widoczna jest zmiana z młodzieńczego szczypiorka w umięśnionego faceta. A jak odpuscimy trochę treningu to masy przybywa bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.