Skocz do zawartości

[kaseta] ósemka na tylnych zębatkach

Cru3l

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem i nie wiem co zrobić - kupiłem rower i podczas pedałowania wyraźnie widać jak tylne tryby zataczają ósemkę - koła nie mają luzów i wszystko pracuje elegancko nie jest to odczuwalne ale coś chyba jest nie tak - pomocy..

Takie rzeczy to najczęściej zdarzają sie w markoszetach.

Ale może to tylko kwestia dokręcenia ?? Bo jak masz nowy rower to czasami różnie z tym bywa

Aha - no ja sie zbytnio nei znam na tym ale czy jest możliwość, że coś jest niedokręcone i to jest powód? Myślałem, że jeżeli luzy będą to tak - ale ósemka na zębatkach też może być spowodowana niedokręceniem?

jeśli to jest wolnobieg to nic z tym nie zrobisz, był temat i takie pływaniu wolnobiegów, to wynika z ich wewnętrznej budowy o ile dobrze pamietam i nie masz sie czym przejmować, każdy wolnobieg tak ma, a jesli to kaseta to nie wiem, dopiero od wczoraj jeżdże na kasecie wiec nie wiem jakie problemy sie z nią wiążą, ale wolnobiegi zawsze mi tak pływały, ale to raczej pływało jak sie nie pedałowało, jak masz gwarancje to idź do sklepu i powiedz co jest grane :)

niezależnie od przyczyny - tak być nie może

rower pod pache (a najlepiej miedzy nogi:) ) i do serwisu.

Ps i nie kaseta tylko wolnobieg:P

no i witam na forum posiadacza radiusa - życzę zarówno mu jak i sobie rychłego postawienia czegoś konkretniejszego;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...