Rogo Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 Witam A więc problem mam z tylnim kołem, gdy się obraca lekko pochyla się w prawą strone jakieś 6 - 8 mm. Zauważyłem ,że niektóre szprychy były luźne na kole ,więc dokręciłem je kombinerkami ,ale nic nie pomogło. Koło jest sztywno osadzone w piaście więc mi się wydaje z piastą jest wszytsko wporządku. Opona jest dobrze osoadzona bo przykładałem palec do bocznej strony koła i to koło krzywo się obraca. Macie jakieś propozycję co mogę jeszcze zrobić ?
Mod Team safian Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Napisano 22 Listopada 2013 Zauważyłem ,że niektóre szprychy były luźne na kole ,więc dokręciłem je kombinerkami ,ale nic nie pomogło. No niedziwne, że nie pomogło. Oddaj lepiej to do centrowania, zapłacisz z 15-20 zł a będziesz miał dobrze zrobione.
beskid Napisano 22 Listopada 2013 Napisano 22 Listopada 2013 Przede wszystkim nie rób nic przy szprychach kombinerkami bo uszkodzisz nyple i będą do wymiany. Sprawdzenie czy koło bije czy nie i co jest tego przyczyną to jedna z najbanalniejszych czynności przy rowerze. To samo jest w przypadku piasty i ewentualnych luzów na niej.
Rogo Napisano 22 Listopada 2013 Autor Napisano 22 Listopada 2013 obejrzałem pare filmików na yutube i ten mi pomógł , zaczyna się od 5:23 minuty, centra na boki pokręciłem troche tymi szprychami i jest lepiej , ale jeszcze niewielkie wahanie jest
Mod Team Puklus Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Napisano 22 Listopada 2013 Za którymś tam razem ci wyjdzie
ernesto Napisano 23 Listopada 2013 Napisano 23 Listopada 2013 Dobrze powiedziane ja sie uczyłem dłuższy czas centrowania
oesz Napisano 23 Listopada 2013 Napisano 23 Listopada 2013 Wolałbym oddać koło do serwisu z prawdziwego zdarzenia który ma narzędzia do mierzenia naciągu szprych. Przynajmniej będzie zrobione raz a dobrze. A tak to co kilkadziesiąt km trzeba będzie centrować bo jedna szprycha będzie naciągnięta mocniej, druga nie i będą się luzować. Już nie mówiąc o tym, że od strony napędu i tarczy trzeba naciągać szprychy z inna siłą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.