Erkki Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Będąc na wycieczce w Norwegii, przy ścieżce rowerowej zauważyłem takie coś jak na zdjęciu. Na rysunku jest rower, a na górze jakiś czujnik, pod spodem napisane jest I 2012 (chyba data) i numer 86 615, to chyba się zmieniało, ale nie jechałem wtedy rowerem, a byłem w 2013r. Może jakiś licznik ile osób przejechało, żeby ludzie jeszcze więcej jeździli? Czy o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Podejrzewam tak samo jak ty, że jest to licznik przejeżdżających tą drogą rowerzystów. Z tego co kojarzę to np w Łodzi też jest taki licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CeeZaRicko Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Zgadza się jest to licznik rowerzystów, w Gdańsku jest podobne urządzenie które pokazuje ilość przejeżdżających rowerzystów tego dnia i ilość w bieżącym roku oraz godzinę z tego co pamiętam, a na tym norweskim może pokazuje ilość rowerzystów np. od daty powstania ścieżki tj. 1.2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Mnie się bardziej podobają te radary w Czechach, które wyświetlają na takich tablicach prędkość przejeżdżających aut. Łapią też rowery, więc przynajmniej można skalibrować licznik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRE Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 W Polsce też są, zaraz koło mojego miasta np. http://www.zyciesiedleckie.pl/garwolin/6860-radar-wystawia-piratom-wirtualne-mandaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husell77 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Nowoczesny rodzaj fotoradaru dla rowerzystów ludzie strzeżcie sie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.