Synergy Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja 90kg i ale bębna nie mam, i tarcze mam 160/160 i działa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Wiec kupiłem, ale zapomniałem zupełnie, że z tyłu w ramie mam mocowanie IS, czy w takim razie taki: http://www.bikestacja.pl/pl/adapter-ashima-hamulca-tarczowego-pm-is-160-tyl-2366.html adapter będzie w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Z opisy wynika że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 tak będzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Ok, zamówione. Przed chwilą zorientowałem się że zrobiłem coś głupiego, wyjąłem tą czerwoną plastikową część która była między klockami w przednim hamulcu i wcisnąłem kilka razy klamkę, przez chwile coś innego zajęło moją uwagę, teraz po pewnym czasie klocki się tak zacisnęły że nie ma szans z powrotem włożyć tego czerwonego. Czy to oznacza że się zapowietrzyły? Póki co ich nie będę montować bo nie mam jeszcze kupionych kół. Ale jak już przejdę do montowania to trzeba będzie je założyć i odpowietrzyć, tak? EDIT: Udało mi się jednak odgiąć śrubokrętem klocki i z powrotem włożyć to czerwone, nic im nie będzie? Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Terrqge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Mogły się zapowietrzyć, właśnie po to jest ta blokada wkładana pomiędzy klocki żeby przypadkiem nie wcisnąć klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Czyli jak będe je montował to najprawdopodobniej po montażu trzeba je będzie (przedni) odpowietrzyć? Póki co włożyłem z powrotem to czerwone i tak sobie leżą w pudełku. Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Terrqge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Nie wciśnij tłoczki do tyłu i pompuj trochę klamką to wrócą do normalnego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Siema, jak się ma ten model tz 615 do 596, to jest jakiś następca, nowy zacisk, lepsza skuteczność cokolwiek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Inny wygląd, inne klocki, poza tym to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 czyli jak jest do kupienia w tej samej cenie co m-596 to warto jednak wziąć 615? czytałem że klocki z radiatorem można do nich wpakować ale czy dedykowane czy czasem nie pasują te od 675? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Lepiej 615, nowszy jest, na pewno nie będzie gorszy a klocki podejdą z XTR, XT czy SLX tych nowszych a do 596 z tych starszych. Tak można do nich klocki z radiatorem wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 No to go pewnie kupie i będę testował do spółki z m 596, który mam nowy na przodzie:) Co do starszych to nie jestem pewien, sprawdzałeś to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Szczerze, nie wiem jak z m675, ale w m615 jakoś dziwnie luźno są te klocki i na boki latają. w m596 sztywniej leża imo.Jak masz m596 na przodzie kup m596 drugi. Inne kolory wajchy mają one. Edytowane 4 Lutego 2014 przez Synergy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Wiesz co m596 nadal jest droższy niż 615, a że kolor mi inny nie przeszkadza mi wcale, do tej pory dwa sezony latałem tylko z jednym hamulcem m445 i dawałem radę teraz się przymierzam do maratonu w końcu więc i hebel na tył to chyba konieczność, mówisz luźno, żeby się z czasem nie okazało że te heble jednak nie są lepsze czy porównywalne:) Jeszcze dodam że mi to wygląda na zacisk od slx 665, dlatego pasują te radiatory:) Poprawcie mnie jeśli się mylę. Edytowane 4 Lutego 2014 przez elton29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) W SLX 665 nie można zamontować klocków z radiatorami Luz na klockach w niczym nie przeszkadza . Edytowane 5 Lutego 2014 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Pytanie do wszystkich którzy zakupili m615, czy wy też otrzymaliście w zestawie tylko jedną blokadkę na śrubkę? (http://s.s13.pl/scr/DSC_0825.jpg <- to czarne) Ja kupiłem przedni i tylny i w jednym i drugim jest tylko po jednym takim dzyndzelku. Problem jest taki że mam jeszcze adapter ashimy, który ma takie śruby: http://s.s13.pl/scr/DSC_0821.jpg I teraz co mam robić? Poszukać takich śrubek shimanowskich i tych dzyndzelków w sklepach rowerowych i założyć wszystkie 4, czy wystarczy że będą na samym hamulcu 2, czy może nic nie robić i założyć tylko na jednej śrubie (bo w zestawie nie było więcej tych blokad). Na hamulec przód w zestawie też miałem jedną taką blokadkę. Czy jeżdżenie tak tylko z jedną zabezpieczoną śrubą jest bezpieczne? Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Terrqge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Zakładałem sobie 615tki w styczniu sam, faktycznie było tam takie czarne cudo, ale do czego to w ogóle, bo nie rozumiem przeznaczenia tego ustrojostwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Chłopie nikt poza sh nie daje czegoś takiego, ja nawet tego nie rozplombowałem. jest to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Gadałem z jednym z użytkowników na PW i napisał, że są to blokady dzięki którym śruby się nie luzują, a że podobno działają tam bardzo duże siły to po pewnym czasie zacisk może sam się poluzować bez tej blokady. Prawda to? W ogóle warto się tym przejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Nie, śruba NIGDY mi się nie poluzowała. Dla mnie szkoda gramów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Ja mam śrubę bez zawleczki i nie sądzę by sie ona chciała odkręcić ... Na początku też się bałem ze może sobie wyleci, czy coś ... ale nie, jeździ ok Oczywiście śruba od klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Puklus, a jeśli chodzi o śruby zacisk<->adapter<->rama, również nie masz ich zabezpieczonych w żaden sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Mi się nigdy śruba nie luzowała, znajomi też potwierdzają. Trzeba wyjątkowo słabo to dokręcić aby mialo się co luzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 m615 to juz 5 nowy hamulec hydrauliczny shimano.... Nigdy nei zakładałem tych plastikowych gówien,anie innych podkładek.po prostu mocowanie-zacisk-śruba i nigdy sie nic nie poluzowało ani nie przesunelo.Czasami ledwo mogłem odkręcić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi