Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pytanie odnośnie doboru odpowiedniego amortyzatora do Krossa Hexagona x1 z 2013 roku. Po przejechaniu około 300 km oryginalnie zamontowany zoom "złapał luzy" teraz na liczniku mam około 500 km i większy luz. Chcę na następny sezon wymienić na coś niedrogiego co przy normalnej jeździe po lesie i trochę po mieście nie zepsuje się tak szybko. Ważę ok 85 kg +.

• Mod Team
Napisano (edytowane)
Jaka długośc sterówki? Jak śmigane to polecam RS torę albo jakiegos xcr-a z tłumieniem. lub szukać tanio epicona

Co ma do tego sterówka?

Zestaw który podałeś ma jakiś sens?

Kamp tak do 200,-(nowy) to kupisz taką padake jak masz.

Edytowane przez michuuu
Napisano (edytowane)

Spróbuję zalicytować tą używkę a jak sie nie uda to na razie będę jeździł na tym co mam aż się skończy całkowicie. Te, które zaproponowałeś Synergy są mniej awaryjne od tego mojego stock'a? Nie musi mieć jakiegoś mega tłumienia czy skoku chodzi mi tylko żeby sie to nie luzowało po przejechaniu kilkuset kilometrów. A bez amortyzatora przy aluminiowej ramie strasznie ciężko bardzo sztywno sie jeździ.

Edytowane przez kamp
  • Mod Team
Napisano

Problem w tym ze jak nie będzie miało tłumienia to będzie sie luzować ... jedno z drugim nie ma za wiele wspólnego poza faktem ze bez tłumienia tylko sa najgorsze złomy :P

Napisano

Pytanie czy te luzy to rozpadający się amortyzator, czy zwykłe luzy na sterach do zredukowania przez dokręcenie śrub na mostku. Nawet najtańsza padaka powinna przeżyć więcej niż 500km

Napisano

Dzięki ale to nie to. Jak nacisne na hamulec i zacznę delikatnie ruszać rowerem do przodu i do tyłu to widać, że amor jakby sie zginał w tym miejscu gdzie są te gumki zabezpieczające przed brudem.

• Mod Team
Napisano

Czyli ty za 200zł czyli komplet porządnych uszczelek i kapnie oleju do tłumika chcesz dobry widelec który nie złapie luzów :D nie wiesz takie rzeczy tylko w erze ... a wiesz co się z erą stało :P

Napisano

Dobra to podnoszę pułap do 300 zł :icon_cool: A ten SR Suntour XCR za 256 zł da radę przy takiej jeździe jak napisałem wyżej?