Sfinksu21 Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Witam Chciałem zapytać jak prezentuje się wynik 19.4 mili w ciągu godziny (jak się bardzo postaram to 50 minut, ale to już męczy zauważalnie bardziej) dla tygodniowego treningu. Jeżdżę tak cztery razy w tygodniu na uniwersytet po Edynburgu. Mam po drodze 4 razy pod górę całkiem mocno i z górki też 4 w mojej ocenie. Jest to dystans jak i czas w jedną stronę. Chcę się zapytać czy jest to dobry wynik czy nie. Rowerem nie jeździłem dobre 3 lata regularnie. Aczkolwiek uprawiałem inne sporty. Chciałem się zapytać o ile polepszyłbym wynik zmieniając rower na lżejszy oraz z cieńszymi oponami: na ten moment posiadam zwykł rower z wysoką ramą, przednią górską, a tylną średniej grubości. O dokładniejszy opis nie proście bo zwyczajnie się na rowerach nie znam Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Kuba
piotreeek Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 około 32km/h. Bardzo dobra średnia jak na amatora, na trasie z górkami, na szerokich oponach
wnoto Napisano 21 Listopada 2013 Napisano 21 Listopada 2013 Zmiana roweru tylko po to aby osiągać lepszy czas jest bez sensu. Przecież to nie o zarobek chodzi tylko o rekreację i wysiłek. Na obecnym rowerze duś lepsze czasy - satysfakcja podobna. I tak ktoś lżejszy, zwinniejszy na gorszym rowerze może zrobić tam lepszy czas.
Sfinksu21 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Napisano 21 Listopada 2013 Chcę go zmienić bo krótszy czas znaczy więcej spania z rana. Zamiast o maksymalnie 7 rano mógłbym wyjść o 7:30. Dodatkowo rekreacja byłaby jeszcze przyjemniejsza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.