Skocz do zawartości

[manetki gripshift] przetarte, jak to naprawić?

MARRS7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie pytanie do doświadczonych rowerzystów. W moim rowerze mam manetki typu gripshift, które niestety są już przetarte. Podobnie mam z gripami, ale gripy mogę kupić nowe, pytanie czym obkleić te manetki, aby znowu wygodnie można było ich używać?

Myślałem o owijce szosowej, jak sądzicie sprawdzi się ?

Napisano

Rzeczy tego typu są jednorazowego użytku. Nie opłaca się tego naprawiać. Owijka kolarska może pomóc. Rekomenduję jednak nowe manetki.

Napisano

Przerabiałem ten temat. Owijka szosowa się nie sprawdzi gdyż na gripach występuje zbyt duża siła obrotowa.

Ja swoje gripshifty zmodyfikowałem w ten sposób, że z odpowiednio elastyczne chwyty zanurzyłem we wrzątku aby guma była maksymalnie elastyczna a następnie naciągnąłem na plastik manetki. Kolejnym etapem było już tylko ścięcie nadmiaru chwytu. Na takim patencie jeżdżę od ponad 8-9 lat i jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.