rzezniol Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Ciekawy jestem tej wagi wg katalogu 600g ? na 100% w moich była 4`ka na początku i do dzisiaj pamiętam moje zdziwienie tą wagą bo ważyły mniej niż moje zwijane Mezcale 26x2,1 ... katalogowo Conti waży 555 g. Pozdrawiam Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez rzezniol Cytuj
atizylak Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Nagrałem parę filmików z trzeszczenia mojego roweru a oto jeden z nich, na którym na postoju naciskam na pedał. Na filmie i zdjęciu poniżej widać że te 2 elementy się rozdzielają. Chyba coś pękło , albo się odkręciło? Wie ktoś może bo to raczej nie ma tak być. Zdjęcie: Cytuj
beskid Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Ale jaja Adam bo pękł Ci korpus piasty. Cytuj
atizylak Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Ten rower to jest delikatny jak jajko. Cytuj
rzezniol Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) O tych Mavicach już pisali kilkukrotnie i za każdym razem podejrzenie szło w stronę piasty ... wadliwą serie wypuścili. Nie pozostaje ci nic innego jak kontakt z polskim suportem jakie mają propozycje na przeprowadzenie reklamacji. Pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez rzezniol Cytuj
krzysiek09 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 U mnie słychać podobny dźwięk ale mam wrażenie, że to z hamulców.Przy wolnej jeździe też to słychać? Cytuj
atizylak Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Słychać przy rozpędzaniu i jeździe pod górkę, choćby małą. Prz jeździe bez obciążenia przeważnie nie słychać. Cytuj
robertocarlos Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 To jest niebezpieczne chyba przy jezdzie z duza predkoscia..Ja tez mialem dylemat kupujac AL SLX 7.9 z 2015 roku z tymi kolami czy wymieniac czy nie, ale jak na razie mimo katowania go w kazdych warunkach jest o dziwo bardzo dobrze, nawet luzow nie mam a kilometrow sporo natrzaskane i nie oszczedzam, same gory daly im dobrze popalic ale jak na razie jest wszystko ok. Dzwon do Szczecina i przedstaw im ten problem bo tu nie ma co czekac, wyslij fote albo filmik i jak kolega rzezniol napisal niech przedstawia swoje propozycje co dalej. Cytuj
hajjdi Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Pytanie dla tych co kupili już rower Są dwie opcje płatności: karta kredytowa i przelew. Chciałem zapytać o przelew. To jest na zasadzie jak PayU itp czy jakoś inaczej wygląda płatność? Cytuj
rzezniol Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Dostajesz na konta i robisz zwykły przelew ... Pozdro Cytuj
vdcmike Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Warto zaznaczyć, że numer konta w PL banku Cytuj
sapero Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Warto zaznaczyć, że numer konta w PL banku Ciekawe. U mnie na "Order confirmation" bylo konto Sparkasse Koblenz - i tam tez przeslalem kase. Cytuj
rzezniol Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Hmm ciekawe ... oczywiście zamówienie zrobiłeś od początku do końca ze strony wyklinanej jako lokalizacja polska język polski i ceny były widoczne z złotówkach ? Ja przelewałem na konto w PKO BP. Pozdro Cytuj
sapero Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Cene mam w PLN (niestety, bo w EUR cena byla o 8% nizsza). Jezyk tez chyba byl polski. Ale maila potwierdzajacego dostalem po niemiecku. Pozniej potwierdzenie zamowienia po angielsku z kontem w Koblenz, oraz Ogolne warunki handlowe I Pouczenie o odwolaniu po polsku ;-). Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez sapero Cytuj
yapa Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Ja pisałem do nich z prośbą o polski numer konta. Troche trwało zanim ten numer dostałem ale się udało. Trafiła mi się też darmowa wysyłka ale nie wiem jak jest teraz. Cytuj
hajjdi Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 teraz darmowej nie ma. coś koło 130 zł. Cytuj
yapa Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Zamawiałem jakieś dwa tygodnie temu. Wtedy płaciłem tylko za karton 70 zł. No ale widać jakaś chwilowa akcja to byla. Cytuj
hajjdi Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 @yapa zamawiałeś dwa tyg temu i doszedł już? Cytuj
vdcmike Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja zadzwoniłem do miłej pani ze Szczecina, która poprosiła o nr zamówienia i w ciągu 15 min przesłała maila z numerem konta w PKO. Od momentu przelania kasy rower miałem w ciągu 3-4dni (5 dni od momentu złożenia zamówienia). Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez vdcmike Cytuj
yapa Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Tak. Trwało to trochę dłużej i za dużo by opowiadać bo pierwsze zamówienie na które czekałem zostało anulowane. Złożyłem kolejne własnie jakieś dwa tygodnie temu. Rower w moim rozmiarze tj. M był dotstępny i wtedy wszystko poszło już szybko i sprawnie. Nie wiem jak teraz ale mi się do nich dodzwonić nie udało nigdy a próbowalem kilkadziesiąt razy. Cytuj
Mod Team Pixon Napisano 6 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2016 Ja zadzwoniłem do miłej pani ze Szczecina, która poprosiła o nr zamówienia i w ciągu 15 min przesłała maila z numerem konta w PKO. Od momentu przelania kasy rower miałem w ciągu 3-4dni (5 dni od momentu złożenia zamówienia). Nic dziwnego, że poszło wszystko sprawnie. Po noworocznej podwyżce cen ich oferta nie wygląda już tak korzystnie. W związku z tym ilość zamówień też pewnie jest mniejsza. Cytuj
atizylak Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 Canyon twierdzi że przyśle do mnie kuriera który odbierze koło i zawiezie na gwarancję do Mavica. Próbuje sprawę załatwić od poniedziałku a mamy czwartek i zero postępu. Nikt się tam nie przejmuje że się piasty łamią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi