mismic Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 Podłączę się pod pytanie @reba29er - brać Canyon AL SLX 9.9, czy Scott Plasma Team Issue? Chociaż z drugiej strony wolałbym Subaru Outback, ale może to jednak tylko złudzenie. Cytuj
reba29er Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 gdyby al slx 9.9 byl na stanie to juz bym dawno jezdzil, ale ze ETA jest marzec 2016, to oczywiste jest, ze takie okazje jak ten specialized mozna rozwazyc. ale teraz juz wiadomo ze ten spec epic to zadna okazja, 7k pln i nikt nie bierze. Cytuj
rzezniol Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Bo ludzie mają nosa i czuja podstęp ? Przeklikałem kilka jego aukcji na większości sprzedawał opony do motocykli po 20 kilka zł ... a teraz nagle 3 rowery na sumę 20 kzł. A te super okazje do teraz się nie sprzedały bo ... przy takiej kasie ludzie chcą odbiór osobisty i ich właściciel kręci bo jak to oszustwo to tych rowerów zwyczajnie NIE MA . Ten Cannondale to chyba najniższa oferta w całym internecie . Mi to wygląda na prawdopodobne przejecie konta . Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2015 przez rzezniol Cytuj
jaro0011 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Witam Mam pytanko do osób zamawiających rowery Canyona z outletu - ile czekaliście na potwierdzenie zamówienia bo ja zamówiłem szosę w piątek 11 grudnia (była zniżka 10%) i do dzisiaj nie dostałem danych do przelewu ani faktury pro-forma... Cytuj
race Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) W jednym przypadku następnego dnia. W drugim przypadku 2 godziny Edytowane 17 Grudnia 2015 przez race Cytuj
jaro0011 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Ciekawe czemu mi każą tyle czekać, nie chcą moich pieniędzy? Dziwna sprawa... Cytuj
race Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Jest możliwość że już wogole nie potwierdzą... Cytuj
jaro0011 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Dlaczego? Potwierdzenie zamówienia dostałem, nie dostałem danych do przelewu. Widzę też, że na stronie rower ciągle jest w outlecie więc chyba się nie wyprzedali... Cytuj
race Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Numer konta masz na f-rze. Ale napisz do Polski to Ci podadzą polskie konto Cytuj
jaro0011 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Chyba będę musiał do nich napisać bo przewidywana data dostawy mija jutro... Kiedyś już u nich zamawiałem i dostałem fakturę praktycznie od razu, a teraz takie cuda Cytuj
vdcmike Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 @jaro0011: zadzwoń na polską infolinię, mam b.pozytywne doświadczenia z tą formą kontaktu z canyon. Cytuj
jaro0011 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Ok. tak zrobię. dzięki za podpowiedź Cytuj
Anubis93 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Canyon jest jak Apple. To klienci muszą się prosić o zakup towaru a nie odwrotnie. Cytuj
Siewca_Spustoszenia Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Cześć wszystkim obserwującym, jako że już po połowie grudnia, tj. kilka tygodni i kilka stron wcześniej informowałem, że zamówiłem GC AL 6.9 i będę w razie czego służył pomocą, spieszę poinformować, że z kilku powodów odwołałem zamówienie jeszcze przed dostarczeniem mi sprzętu. Także żałuję, ale nie pomogę. Pomyślałem, że o tym napiszę, bo może niektórzy Forumowicze czekają na relację, zdjęcia czy cuś. Pozdrawiam (wszystkich, z wyjątkiem reba29er)! PS Canyon nie tylko nie wysyła towaru, ale też pieniędzy nie zwraca Trzeci tydzień już leci. Także wiecie... Cytuj
MarekG Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Ja zmowilem dla Zony Al 6.9 w rozmiarze S.. Dla siebie Cf 5.9 ktorym juz troche pojezdzilem - rozmiar M 174 cm 81 noga - w spd wiecej wiec z przekrokiem nie ma tragedii.. Wymiarowo dla mnie M w porzadku. Osprzetowo W Al 6.9 denerwuje mnie hamulec shimano ktory cyka na zacisnietej klamce kiedy bujam rower. To przez ruszajace sie klocki ale podobno shimano tak ma.. Ja w poprzednim rowerze mialem elixir 9 i nie bylo takiego trzasku.. Jak pojezdze tym Al 6.9 to cos napisze. Z drugiej strony chyba formula c1 w cf 5.9 jest zapowietrzona bo moc hamowania slabiutka... Edytowane 18 Grudnia 2015 przez MarekG Cytuj
race Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 ja tylko powiem, że u mnie proces zakupu był bardzo sprawny i szybki, tylko podpytajcie o polski numer konta, bo na f-rze jest niemiecki. Cytuj
mismic Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Przy okazji oglądania Canyona Inflite AL zauważyłem w jak dziwny sposób łączy się rura dolna przedniego trójkąta z suportem: Okazuje się, że w modelu GC AL, ten fragment ramy wygląda bardzo podobnie, bo tak: Tak z grubsza to wygląda w przekroju: Dziwne, że najważniejszy węzeł konstrukcyjny jest osłabiony w taki sposób dla przeprowadzenia paru linek (innego uzasadnienia nie widzę). Kolejną rzeczą jest kwestia uszczelnienia. Bo nie dość, że woda, błoto i śnieg chlapią do środka rury, to jeszcze ta plastikowa prowadnica przykręcona byle śrubką (na sylikonie?). Czy któryś z posiadaczy wspomnianego Grand Canyona AL byłby uprzejmy wrzucić jakąś lepszą fotkę tego połączenia? Cytuj
jaro0011 Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Ja w moim Radonie ZR Race mam identyczne rozwiązanie więc to chyba nie jest aż takie złe skoro inni producenci też to stosują... Cytuj
ukaniex Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) miałem ramę GC AL z tym rozwiązaniem, tj. plastikowe "coś" wetkniętę w rurę, nie było z tym problemów, brud się szczególnie mocno tam nie zbierał i nie miał wielkiego wpływu na pracę linek. Cube też to ma. Cube miałem ale w wersji GTC, tam niestety prowadzenie linek jest totalnie popaprane ponieważ wychodzą POD mufą co za tym idzie jest to koszmar serwisanta, w nowszych modelach linki wychodziły tuż przed mufą co wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez ukaniex Cytuj
misiojedzie Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 Niestety z przyczyn technicznych związanych z samochodem jestem zmuszony zrezygnować z modelu 6.9 i wybrać coś tańszego, tzn prawdopodobnie model 5.9 Czy w rowerach w kwocie tych powiedzmy niecałych 4000 zł również canyon jest najbardziej opłacalny? Może znajdzie się coś innej firmy do kupienia w sklepie a nie wysyłkowo? Widzę na stronie że 5.9 ma dostępność na luty... :/ Cytuj
jaro0011 Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 Zobacz sobie ofertę Radona, polecam Radon ZR race, sam taki mam już 3 lata i jestem zadowolony. Można pogadać z bike-discount.de i uzyskać jakąś zniżkę w postaci darmowej dostawy... Cytuj
misiojedzie Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Kupiony Cube Ltd Pro 29 2015 blackline za cenę 3900 Cytuj
jaro0011 Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Gratuluję zakupu. Wrzuć jakieś fotki Cytuj
misiojedzie Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Dodam po świętach, w sobotę dopiero pierwsza jazda :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi