TomHagen Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Fajne foty - powiedz tylko ile masz wzrostu i jaki masz przekrok? BTW - czy ktoś z lubuskiego posiada AL 6.9 w rozmiarze XL lub L - chętnie bym oblookał ten niepokojąco duży przekrok w XL-ce... Sam mam 192cm, nogę 91cm i dylemat....:-/ Tak się tylko przypomnę - może jak nie w lubuskim to gdzieś blisko - Poznań? Wrocław?:-/ Cytuj
ml759 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 jeśli to pomoże, to w Swarzędzu jest Canyon AL SLX 7.9 rozm. M (czyli oczko wyżej niż 6.9): http://michael4550.bikestats.pl/1291504,Test-w-terenie.html Cytuj
TomHagen Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Dziękuję, będę pamiętał, podasz na PW telefon do siebie? Szkoda tylko, że "M-ka"... Naprawdę nikt nie ma w okolicy większych? Spokoooojnie, nie chcę jezdzić tylko stanąć okrakiem nad nim:-PPP Cytuj
jepek Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Szczecin L-ka, ale to przecież kawał drogi Cytuj
ml759 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 @TomHagen to nie jest moja strona, więc telefonu niet Cytuj
TomHagen Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Oooo... To już coś, S-ką nie jest znowu tak długo, 2h jazdy...:-) Cytuj
jepek Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Jeśli już rozważasz Szczecin, to zadzwoń też na polską infolinię Canyona, która mieście się w Szczecinie. Bywa, że mają niektóre rozmiary na stanie. Ja u nich mierzyłem M-kę i po tym kupiłem L-kę. Cytuj
arek_wro Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Nie wiem czy przymiarka do L-ki ma sens. Przy wzroście 192 będzie bardzo krótka. Moim zdaniem powinieneś szukać albo XL, albo innego roweru. Cytuj
TomHagen Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Nigdy bym nie rozważał L-ki gdyby nie kosmicznie duży przekrok XLki... 2-3cm zapasu to chyba za mało?:-/ Nie wiem dla kogo one są robione, do tej pory wydawałem się sobie dość proporcjonalny, widać żyłem złudzeniami?:-P Cytuj
arek_wro Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Dodaj do tego jeszcze podeszwę buta i nie ma tragedii. Wystarczy żeby spokojnie stanąć nad górną rurą, A w awaryjnej sytuacji i tak polecisz do przodu i twój krok wyląduje w okolicy główki ramy. Tu większy lub mniejszy przekrok nie robi już wielkiej różnicy. Ale jak masz możliwość przymiarki to próbuj. Zawsze to spokojniejszy sen dopóki zamówiony rower nie przyjdzie. Jeżeli XL będzie za duży, to szukaj innego roweru. Co z tego że na L-ce będziesz mieć większy zapas, skoro nie będzie się dało na tym rowerze normalnie jeździć. Cytuj
babadzi Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Nigdy bym nie rozważał L-ki gdyby nie kosmicznie duży przekrok XLki... 2-3cm zapasu to chyba za mało?:-/ Nie wiem dla kogo one są robione, do tej pory wydawałem się sobie dość proporcjonalny, widać żyłem złudzeniami?:-P Już więcej nie mogę pomóc, bo Olsztyn daleko... zmierzyłem cały sprzęt (GC AL 6.9 XL) , już jeździłem, w razie pytań priv, interesujące Ciebie wymiary na pierwszym zdjęciu http://pokazywarka.pl/v5of67/ Cytuj
TomHagen Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Aaaa widzisz, super pomiary, dużo wyjaśniają - dzięki!!! Cytuj
babadzi Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 @TomHagen zaryzykowałbym XL, nawet na środku masz 5 cm luzu (plus but), poza tym nie wiadomo jak mierzyłeś swoją nogę, ja swoją naprawdę "na wcisk", jakbym siedział na na siodełku. Dodatkowo, zgodnie z prawem unijnym możesz zwrócić towar, a firma zwróci Tobie wszelkie koszty (w tym odesłania do siebie). Ja jestem bardzo zadowolony. Cytuj
Gość petrop Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 Jak ktoś chciał sprawdzić rower z Wrocławia to proszę bardzo Mam Grand Canyon AL 6.9 XL Cytuj
mSpidi Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Cały czas zastanawiam się nad zamówieniem Canyon'a tyle, że 5.9 Mam 188cm wzrostu i nogę jakieś 88cm(bez butów). Obawiam się, że XL może być za duża a L-ka znowu za mała. Jak myślicie? Wiem, że można odesłać, wymienić albo oddać ale to zawsze kłopot i strata czasu... Cytuj
babadzi Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Cały czas zastanawiam się nad zamówieniem Canyon'a tyle, że 5.9 Mam 188cm wzrostu i nogę jakieś 88cm(bez butów). Obawiam się, że XL może być za duża a L-ka znowu za mała. Jak myślicie? Wiem, że można odesłać, wymienić albo oddać ale to zawsze kłopot i strata czasu... Zdecydowanie GC AL jest dla długonogich, nawet w L przekrok będzie duży (84), a długość ramy proporcjonalnie nie jest powalająca. Celowałbym w Specialized, Trek. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez babadzi Cytuj
xms Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Cały czas zastanawiam się nad zamówieniem Canyon'a tyle, że 5.9 Mam 188cm wzrostu i nogę jakieś 88cm(bez butów). Obawiam się, że XL może być za duża a L-ka znowu za mała. Jak myślicie? Wiem, że można odesłać, wymienić albo oddać ale to zawsze kłopot i strata czasu... L Cytuj
Darek14 Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Cały czas zastanawiam się nad zamówieniem Canyon'a tyle, że 5.9 Mam 188cm wzrostu i nogę jakieś 88cm(bez butów). Obawiam się, że XL może być za duża a L-ka znowu za mała. Jak myślicie? Masz długi tułów, a więc L będzie za krótki, z kolei XL za wysoki. Cytuj
mSpidi Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Dziękuje panowie. Choć info niezbyt pozytywne... Strasznie mi się ten Canyon spodobał i był moim faworytem. Trek i Spec są jednak zdecydowanie droższe jeśli brać pod uwagę stosunek cena/wyposażenie. Może zatem Scott Scale w rozmiarze XL albo ShockBlaze R7 również XL? Scottem 970 miałem okazję się śmignąć i podobał mi się - jedynie amortyzator wydał mi się zdecydowanie za miękki. ShockBlaze'a niestety nie miałem okazji sprawdzić. Oba przy podobnej cenie co AL 5.9 są od niego nieco słabiej wyposażone ale też ich specyfikacja wypada bez porównania lepiej niż Trek, Spec czy Giant, które można kupić za 3-3,5k PLN. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez mSpidi Cytuj
KartofeL Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 http://www.radon-bikes.de/en/bikes/mountainbike/hardtail/zr-team-29/zr-team-29-80/ Może Radon? Radonu mają mniejszy przekrok niż Canyon a są tak samo dobre. Cytuj
mSpidi Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Z tego co widzę Cube LTD Pro to już ponad 4000 więc sporo ponad mój budżet. Radona można gdzieś w Polsce przymierzyć, obejrzeć czy tak jak Canyon tylko zakupy przez internet? Szukałem i słabo mi poszło... Cytuj
TomHagen Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Nie wiem czy nie przesadzamy z tą obawą o krótkość "L-ki"... Górna rura raptem o 20mm krótsza od XL a przekrok już bardziej do przejścia... BTW, Canyon w szosówkach pisze, że kolarz ma mieć max. 120kg a w MTB? Cytuj
blebnik Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Canyon odpowiada:https://www.canyon.com/pl/suportcenter/article.html?suportcenter_articles_id=141 w dziale o kołach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi