knocker Napisano 20 Listopada 2013 Napisano 20 Listopada 2013 Jakiś czas temu zauroczyłem się DH i zacząłem przerabiać rower do XC na "maszynę downhillową"... przeliczyłem się jednak trochę i po latach odpuszczam temat. Chcę znowu mieć fajny rower do XC. Jeżdżę na mostku NS Radiator oraz kierownicy NS habanero Mój wzrost 182cm rozmiar ramy 17". Na tym rowerze mam bardzo taką turystyczną pozycję, na dłuższych trasach nie jest to wygodne. Czasami chciałbym się wyciągnąć na rowerze a przy tym mostku nie jest to możliwe. Poszukuję mostka o wadze 110-140 gram, długości około 90-100mm, wzniosie 5-6 stopni, w cenie do 250zł Idealny wydaje mi się boplight race Czy możecie polecić coś fajnego o podobnej konstrukcji? Czy zmiana NS Radiator na takiego bopalighta sprawi, że ból pleców nie będzie odczuwalny na dłuższych trasach? Ostatnio jeżdżę 60% asfalt 40% teren. Ale chciałbym wrócić do agresywnego XC. Zastanawiam się jeszcze czy taka łamana kierownica jak mam pasuje do tego typu mostka? Przyzwyczaiłem się do niej ale nie wiem czy to nie będzie wyglądało bezsensu, przeważnie w takich rowerach są proste kierownice. Proszę o konkretne modele.
knocker Napisano 24 Listopada 2013 Autor Napisano 24 Listopada 2013 A co możecie powiedzieć o mostku PRO XCR? Czy takie mocowanie typu puzel jest bezpieczne? Przeglądam te mostki od tygodnia i żadne Ryśki mi nie podchodzą chciałbym coś innego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.