Skocz do zawartości

[Kask] Uwaga na nieuczciwych sprzedawców na Allegro.

Grosser

Rekomendowane odpowiedzi

Osoby szukające używanych kasków na Allegro.pl powinny dokładnie czytać opisy. Niestety zdarzają się nieuczciwi sprzedawcy, manipulujący opisem, którzy licząc na zysk nie wahają się sprzedawać używek powypadkowych.

Aktualnie znalazłem dwie aukcje sprzedawcy:

PH_ACTIVIUM

http://allegro.pl/kultowy-kask-specialized-air-force-mtb-okazja-i3706803391.html

Ze sprzecznym opisem:

Przedmiotem aukcji jest profesjonalny kask rowerowy SPECIALIZED AIR FORCE.

Kask to wyrób najwyższej jakości. Trwały, niezawodny, bezpieczny i wygodny. Najwyższa jakość materiałów i najnowsze technologie. Bezkompromisowy w pełni atestowany produkt zapewnia 100 % bezpieczeństwa w razie upadku.

Producent : SPECIALIZED
Model : 
AIR FORCE
ROZMIAR : M (50-58 cm)
Ilość otworów wentylacyjnych : 13

Waga : 280 gram
Płynny zakres regulacji obwodu
Połączenie w technologii IN-MOLD
DASZEK : SPECIALIZED
Stan : używany, popękana skorupa. Wszystkie regulacje w pełni sprawne. 
Cena Katalogowa : 299 PLN

http://allegro.pl/kultowy-kask-specialized-air-force-mtb-okazja-i3706807109.html

opis:

Kask to wyrób najwyższej jakości. Trwały, niezawodny, bezpieczny i wygodny. Najwyższa jakość materiałów i najnowsze technologie. Bezkompromisowy w pełni atestowany produkt zapewnia 100 % bezpieczeństwa w razie upadku.

Producent : SPECIALIZED
Model : 
AIR FORCE
ROZMIAR : L (54-62 cm)
Ilość otworów wentylacyjnych : 13

Waga : 260 gram
Płynny zakres regulacji obwodu
Połączenie w technologii IN-MOLD
Stan : używany, pęknięta skorupa. Wszystkie regulacje w pełni sprawne. 
Cena Katalogowa : 299 PLN

Wyróżnienia sprzecznych informacji moje. Morał: czytać uważnie cały opis. Sprawę zgłosiłem do Allegro. Otrzymałem odpowiedź: 

"Witam.
Dziękuję za zgłoszenie, jednak nie dostrzegam w opisie informacji dotyczącej uszkodzenia przedmiotu. W tej sytuacji nie mogę podjąć działań.
Pozdrawiam,"

napisałem raz jeszcze, wklejając opis, może teraz dostrzegą.

Przyznam że nie ogarniam: w opisie jest że uszkodzony, cena jak ja czapkę śliwek więc o co biega? Nic tu niej jest pudrowane.

Zawsze można jako dawcę kupić.

A czego tu nie rozumieć? W opisie jest opisany jako w 100% chroniący przed wypadkiem oraz że jest uszkodzony. Albo albo, a nie -  zarazem i. To czysta logika, że opis zawiera informacje się wykluczające i w związku z tym jedna jest fałszywa. Domyślasz się która? Na wszelki wypadek, motywowany pierwszym wyrażeniem Twojego postu napiszę - ta pierwsza, że kask chroni przed wypadkiem. A teraz powiedz mi jaki jest sens sprzedawać na  allegro uszkodzony kask, opisany jednocześnie jako sprawny, jak nie do tego żeby go używać. Do kolekcji?

Mógłby być za 1 zł i takiej aukcji nie powinno być, bo ktoś kto nie ma pojęcia o tym, ze kask powypadkowy jest nic nie warty, może go użyć. A czym to grozi przecież chyba rozumiesz. Nawet jakby dawali w promocji dwie czapki śliwek.

• Mod Team

Jest wiele przypadków gdzie ludzie sprzedają na allegro uszkodzone części, ponieważ wiedzą, że może się to komuś jeszcze przyda. To samo jest i tutaj. Kask jest opisany że ma skorupę popękaną i jest ok.

Niedługo trzeba będzie pisać instrukcje do obsługi przycisku włącz/wyłacz bo społeczeństwo głupieje na potęgę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...