ClearWater Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam, Posiadam Magnum Elite Alivio z hamulcami Tektro I.O. Moim zdaniem te hamulce są po prostu słabe i zamierzam je zmienić na jakieś hydrauliczne. Jeżeli chciałbym kupic jakieś hamulce na przód i tył co musiałbym zmienić ? Tarcze dodam, że nie mają śladów eksploatacji. Teraz mam tarczę na 6 śrub, czy do tych piast pasowałyby tarcze z poniższych linków ? Czy moje zintegrowane klamkomanetki jak zmienię to co wtedy z przerzutkami ? Jakie hamulce polecacie do mojego roweru max do 400 zł ze wszystkim.Znalazłem takie : Co o nich sądzicie, jeżeli uwaźacie, że za tą kasę jest coś lepszego, piszcie ! http://metrobikes.pl/pl/p/Hamulce-tarczowe-Gatorbrake-Four%2C-zestaw-p-t/2675 http://metrobikes.pl/pl/p/Hamulce-tarczowe-Gatorbrake-GA-8/2614 http://metrobikes.pl/pl/p/Hamulce-tarczowe-Gatorbrake-GA-6%2C-zestaw-p-t/2615 Pozdrawiam, CW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 takimi heblami można czołg zatrzymać najwyżej, kup deore m615 i bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ok, a jak one wypadaja w porównaniu z tymi za trzy paki ? Co bede musial zmienic aby te hamulce weszly do mnie ? na pewno klamko manetki tylko co z przerzutkami, może cos zaproponujesz w miare solidnego za rozsądną kaskę Tarcze do zmiany ? Jakies adpatery pod zaciski ? Jestem zielony w temacie a wole zrobic to porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Od dłuższego czasu wypusty Shimano biją, szczególnie w tych niższych półkach cenowych, praktycznie większosć innych hamulców na głowę. Klamkomanetkom robisz wypad z roweru, kupujesz normalne manetki i nowe linki (jeśli pancerze już swoje przeżyły, warto i o nich pomyśleć). Skoro tarcze są w dobrym stanie, nie ma sensu ich wymieniać. IO mają mocowanie PM, jak i wszystkie nowe zaciski, więc ewentualne adaptery muszą pasować. Po prostu, zakładasz nowe hamulce i cieszysz się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) Uważacie że ta oferta jest dobra ? Już bym miał jedna stronę z głowy, a mi pasuje bo z mojego miasta i nawet z okolicy. Oplaca sie kupowac uzywane hamulce ? http://tablica.pl/oferta/hamulec-hydrauliczny-shimano-deore-m585-tyl-ID4cVuj.html#5f979ae1be Wogóle jaką jest różnica pomiędzy tymi a tymi m615 ? Ogólnie jak one okażą sie dobre to chyba na tył wezmę te 585 a na przód 615 Edytowane 18 Listopada 2013 przez ClearWater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Przede wszystkim, ktoś nie wie nawet, co sprzedaje. To BR-M555, nie BR-M585. Po drugie, stare hamulce Shimano nie mają startu do nowych konstrukcji. Na Twoim miejscu szukałbym BR-M615 lub, jeśli będą znacznie tańsze, BR-M596. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ok, poszukam nowych m615. A mógłbyś mi podać link do jakisch manetek do alicji na 8 biegów ? Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Znaleźć ofertę to nie problem, więc linkami sypał raczej nie będę, ale zasadniczo masz dwie opcje - Shimano SL-M410, SL-M360, od biedy SL-M310, lub wszelkiego rodzaju manetki Srama bez oznaczeń liczbowych dostępne pod 8 rzędów. A więc MRX, TRX, Centera czy Attack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A te fabryczne klocki ktore dodaje do tego ( zywiczne ) sa dobre ? Dobra cena ? http://rowertour.com/shimano-deore-br-m615-hamulce-tarczowe-kpl-przod-tyl-okladziny-zywiczne-2014-czarne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Klocki jak klocki. Jakość hamowania i tak będzie lepsza niż w przypadku IO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dobra sproboje pogadać z kobitka z warsztatu może mi z hurtowni zamówi. Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A co powiedzielibyście o hamulcu ''tektro auriga comp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A to powiemy; Od dłuższego czasu wypusty Shimano biją, szczególnie w tych niższych półkach cenowych, praktycznie większosć innych hamulców na głowę. Chcesz mieć kłopoty z głowy to nie kombinuj tylko bierz to co sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Komplet nowych deorek zamkniesz sie w 400 jednak bez tarcz, ale tarcze chyba masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundello Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Popieram słowa Puklusa. Sam mam Deorki (M596) i jestem z nich zadowolony. Przy tarczach 160 dawałem na nich radę na maratonie, więc do jazdy ciut spokojniejszej spiszą się na medal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Tarcze mam 160mm, jak nie będą dawać rady to zmienie, ale na razie zostawie je. Jutro jade działac z hamulcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ja na tarczach 160 mogę 1 palcem wystrzelić siebie w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Z gory przepraszam za odkop.Ostatnio finanse mi nir pozwolily na zmiane hamulców hamulców, ale teraz moge. Czy sytuacja nadal wyglada tak, ze najlepszym wyborem jest model m615 ? Czy ktoś mógłby podać strone jakiegos sklepu, gdzie sa jakies fajne hamulce i manetki 3x8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 http://virtualbike.pl/pl/p/Hamulec-tarczowy-Shimano-Deore-615-zestaw-przod/1570 http://virtualbike.pl/pl/p/Hamulec-tarczowy-Shimano-Deore-615-zestaw-tyl/1571 http://virtualbike.pl/pl/p/Manetka-Shimano-Acera-SL-M360/1808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Aurigi też da dobrymi hamulcami, niektórzy nawet twierdzą ze lepsze od deorek, ja nie macałem, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ClearWater Napisano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Po głebszym zastanowieniu jednak muszę zmienić cały rower, więc bardzo dzięki, ale jednak pomożecie mi jeszcze w wyborze bike'a, ale w innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi