codec Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 witam mam pewien problem, szukałem odpowiedzi na tym forum i już myslałem, że znalazłem, ale niestety wizyta w serwisie rowerowym zbiła mnie z tropu i juz totalnie zgłupiałem - dlatego ten temat - do rzeczy: składam właśnie nowe koła. obydwa na tarczach i tu pytanie: w jaki sposób zapleść szprychy w takim kole? na forum znalazłem odpowiedź, że normalnie na 3x, lecz gość w serwisie mi powiedział, że to nie jest takie proste, bo szprychy powinny być zaplecione w przeciwnej fazie (ruch obrotu wskazówek zegara) po obu ze stron koła na 3x już majstrowałem pod V-ki i nie mam z tym problemu, ale tarcze zakladam po raz pierwszy i stąd moje pytanie - nie chcę robić podwojnej roboty, a w serwisie chcą 50 zikka za złożenie koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 ja sadze ze to chyba glupoty bo przecierz producenci czasem zakladaja kola i pod V-ki i pod tarcze jednoczesnie to jak je wtedy plotą niby?ale to takie moja na swoj rozumek bo kolke nigdy nie zaplatalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Pod tarcze właśnie daje się 3 krzyże a pod v'ki można dać 2 krzyże albo nawet słoneczko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 ja znam ludzi co maja i sloneczka i tarcze (na przodzie po prawej stronie) ale nie wazne chodzilo chyba o inne zaplecenie tj ulozenie tych szprych przy zaplocie(i pod V-ki i tarcze 3 krzyze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
codec Napisano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 spox, więc robię na 3x - piasty i obręcze już do mnie jadą jak na razie to i tak zostaję przy V-kach, ale cholera go wie co mi za jakiś czas przyjdzie do głowy, więc składam kółka z możliwością założenia tarczy - po co płacić 2x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.