Skocz do zawartości

[buty] buty z twardą podeszwą, niekoniecznie SPD

radbb

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić buty z twardą podeszwą, ale nie chodzi mi o buty typu SPD. Tzn. zatrzaski na SPD mogą być, ale i tak nie będę z nich korzystał (mam pedały platformowe). Czy do takiego wykorzystania nadają się buty rowerowe-turystyczne - np. Scott Trail, Northwave Rocker, Shimano SH-MT43 itp.

Taki sobie pomysł.Z konieczności przejechałem kilka km w mt32 bez wkręconych bloków na platformach.Nigdy więcej tego nie chciałbym przerabiać.

Podeszwa nijak nie chciała stać stabilnie na pedale.A już po deszczu minimalna ilość wilgoci na platformie spowodowała,że tylko cudem mam jeszcze wszystkie zęby.

Chciałbym kupić buty z twardą podeszwą, ale nie chodzi mi o buty typu SPD. Tzn. zatrzaski na SPD mogą być, ale i tak nie będę z nich korzystał (mam pedały platformowe). Czy do takiego wykorzystania nadają się buty rowerowe-turystyczne - np. Scott Trail, Northwave Rocker, Shimano SH-MT43 itp.

Masz platformy (z pinami) czy zwykłe "ramki"?

Na platformy praktycznie nie ma znaczenia jaką podeszwę mają buty, chyba że masz buty podkute blachą. Pod warunkiem, że piny są ostre. Ja na VP-007 w deszczu jeździłem w butach caterpillar vectran (podeszwa twarda i śliska a'la bieżnik opony) i się trzymały.

Natomiast jazda po deszczu na zwykłych ramkach w tych butach to "poezja"  ;)

Teoretycznie da się jeździć i na szosie na ramkach i bez bloków

Buty DMT Dragon Road "after race"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...