jo_jacek Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Po kolei.. prawdopodobnie w tym miesiacu będe stać przed wyborem hamulca tarczowego do przodu. I jeden i drugi hamulec moge mieć w tej samej cenie. Oba na 6 srób i Xt jest bez DC - zwykla klamka. Oba z tarczą 160mm. Ani jeden ani drugi niebyl uzywany. Wiem, ze oba hamulce są bardzo dobre, dlatego tez mam problem ktory wybrać. Na Xt mialem okazje jechac i.. no... turbo bomba extra, ale z drugiej strony kusi mnie Avid. Dlatego niepytam raczej o siłe hamowania, modulacje etc.. tylko o serwisowanie. W którym łatwiej wymienic klocki ? samemu zmienic płyn ? Do ktorego czesci zamiennie łatwiej dostac i mozna tez dostac je taniej ? Aha no i podstawowe pytanie : który byście wzieli ? (prosze o odpowiedzi z jakąś argumentacją). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Bierz XT i sie nie zastanawiaj...Avid na pewno nie bedzie tak dokladnie wykonany jak XT. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A o którego XT Ci chodzi? O wersje z 2003/4 roku z 4 tłoczkami czy tą nową z 2 tłoczkami, bo jak tą pierwszą to zdecydowanie bierz XT, jak drugą to zdecydowanie Juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 O tą drugą z dwoma :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 tez sie nad takim dylematem zastanawialem niedawno tylko ze komplet kupowalem i wzialbym moze i tego XT czterotloczkowego bo bardzo dobre opinie mial swego czasu krolowal w rankignach ale.... w sensownej cenie byly tylko takie z przewodem 500m :-( tak wiec zamowilem juicy 5 za 800zł ale na razie nie doszly jeszcze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr5434 Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Byłem posiadaczem 2 tłoczkowego XT i działał rewelacyjnie. Płyn mineralny Shimano kosztuje ok 50 zł i starcza na zalanie kompletu hamulców. Klocki można kupić od innego producenta a ich wymiana trwa 5 minut i jest banalnie prosta. Odpowietrzanie hamulca jest banalnie proste tak więc polecam. Co do Avidów nie potrafie nic w tym temacie powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Moglby sie ktos jeszcze wypowiedziec ? Chyba ze macie jeszcze inne propozycje do ceny MAX. 450zł i najwieksza tarcza jaka wchodzi w rachube to 160mm - amor :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Jak XT to tylko ten 4 tloczkowy jak dla mnie , to jzu Deorke bym wolal niz przeplacac za xt wedlug mnie. A avid to coz jak z gwarancja to tak jak bez to bym nie ryzykowal - zdrzaja sie czesto gesto problemy , pozatym trudniejszy serwis i pod tym wzgledem rownierz shimano gora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Dobra temat mozna zamknąc. Zamówilem XT ze zwykła klamką to 2 tloczkowe. W miare przebycia paru km zrobie test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel934 Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam, Odgrzewam kotleta, ale na temat - mam dokładnie ten sam dylemat (tyle, że w moim przypadku przednia tarcza to będzie 180-185mm). No i wersje 2008, a nie 2006. Czy jest w ogóle jakaś różnica? No i może nie ma co kupować xt/juicy 5, tylko lepiej juicy 3/slx? Jeśli tak, to co z tego wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.